Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Το Android τώρα και... ρολόι!


Το λειτουργικό σύστημα Android, εκτός από κινητά και ταμπλέτες, πλέον θα βρίσκεται και σε ρολόγια χειρός! Η ιταλική εταιρία Blue Sky πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου ρολογιού με την ονομασία «I’m Watch» (είμαι ρολόι)! Το όνομα, εικάζουμε ότι επιλέχθηκε προκειμένου να υπενθυμίσει στους χρήστες ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για να δουν και την ώρα, εκτός όλων των άλλων λειτουργιών που αυτή προσφέρει.

Στην πραγματικότητα, λειτουργεί σαν κανονικό smartphone επιτρέποντας στον χρήστη, αφού το συνδέσει με το κινητό του, να κάνει κλήσεις αλλά και να εγκαθιστά εφαρμογές!

Το «I’m Watch», διαθέτει οθόνη αφής, διαστάσεων 1.54 ιντσών και εσωτερική μνήμη 4 GB. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σαν mp3 player, αφού συνδέσει κοινά ακουστικά στην υποδοχή 3,5 mm που διαθέτει. Η ασύρματη επικοινωνία του με κινητή συσκευή, εξασφαλίζεται μέσω τεχνολογίας Bluetooth, ενώ ο επεξεργαστής του είναι ο IMX233 χρονισμένος στα 64 megabytes. Η ενσωματωμένη μπαταρία, εξασφαλίζει 30 ώρες συνεχούς λειτουργίας με ενεργοποιημένο το Bluetooth.

Θα κυκλοφορήσει σε 7 διαφορετικά χρώματα, μεταξύ των οποίων κόκκινο, πράσινο και μαύρο. Η τιμή του έχει ήδη ανακοινωθεί και φτάνει τα 249 ευρώ.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει φροντίσει και για πιο απαιτητικούς αγοραστές στον τομέα της εμφάνισης, ετοιμάζοντας και εκδόσεις με χρυσό, διαμάντια και τιτάνιο. Βέβαια η τιμή τους ανεβαίνει κατακόρυφα, αγγίζοντας μέχρι και τα 11.999 ευρώ!

ΠΗΓΗ: techit.gr/real