Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ξεπούλησε το "κινητό του λαού"


Στις 12 Αυγούστου ξεκίνησε τελικά η διάθεση του νέου ‘κινητού τηλεφώνου του λαού’, 'Vergatario II' στη Βενεζουέλα. Το κόστος του είναι 150 μπολιβάρ Βενεζουέλας (δηλαδή 24,37 ευρώ), ενώ οι νέοι συνδρομητές της κρατικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών CANTV θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 25 μπολιβάρ (4 ευρώ).

Σύμφωνα με την CANTV, μέσα σε μια μέρα οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 45.000, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες τους.

Τη διάθεση των νέων συσκευών κινητής τηλεφωνίας είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της χώρας, Ούγο Τσάβες, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, αναφέροντας ότι επρόκειτο για συσκευή με τεχνολογικές καινοτομίες σε πολύ προσιτή τιμή. «Η τιμή είναι φθηνότερη από την αρχική λιανική που είχε οριστεί. Είμαστε έτοιμοι» δήλωσε. 

Σε σχέση με τον προκάτοχό της, η νέα συσκευή έχει εργονομικό σχεδιασμό, μια οθόνη μεγαλύτερα κατά 2 ίντσες, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κάμερα 2 megapixel, video player, MP4, εξωτερική μνήμη έως 4GB, FM ραδιόφωνο χαρακτηριστικά και SMS (!), ενώ θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα και συγκεκριμένα στα εθνικά χρώματα της σημαίας της χώρας, δηλαδή κίτρινο, μπλε και κόκκινο.

Εκτός από το συγκεκριμένο μοντέλο, υπάρχουν και άλλα νέα μοντέλα που συναρμολογούνται στη Βενεζουέλα καθώς υπάρχει συμφωνία μεταφοράς τεχνολογίας με την Κίνα.
real