Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Έρχεται ο νέος Windows Live Messenger με πρόσθετα χαρακτηριστικά



Μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνει η επόμενη γενιά του Windows Live Messenger, όπως αποκάλυψε, από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Στιβ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Corp.
Ο Messenger αυτή τη στιγμή διατίθεται σε περισσότερες από 76 αγορές και 48 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Ο νέος Messenger αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της επερχόμενης νέας σουίτας υπηρεσιών επικοινωνίας και ανταλλαγής περιεχομένου Windows Live, που πρόκειται να αποκαλυφθεί συντόμως.

Περισσότεροι από 320 εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο ήδη χρησιμοποιούν το Windows Live Messenger κάθε μήνα, αποστέλλοντας 10 δισεκατομμύρια μηνύματα καθημερινά. Η νέα έκδοση του Messenger θα προσφέρει πιο ζωντανές συνομιλίες και θα επιτρέπει καλύτερη διασύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα των φίλων του χρήστη.

«Με το νέο Messenger εστιάσαμε στην...
παροχή εργαλείων που βοηθούν να οργανώσετε καλύτερα τις επαφές σας και να παρακολουθείτε τα social updates που έχουν οι αγαπημένοι σας φίλοι στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λουκάς, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάς.

Ο Messenger θα συγκεντρώνει ενημερώσεις (updates) από κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το MySpace και το LinkedIn, επιτρέποντας σε φίλους να μοιράζονται, να σχολιάζουν και να στέλνουν μηνύματα μέσω αυτών των δικτύων μέσα από το Messenger. Ο Messenger αντλεί επίσης ενημερώσεις από άλλα websites που χρησιμοποιούν οι φίλοι του χρήστη επιτρέποντας τους να συνδέονται με το Messenger. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να λάβει, για παράδειγμα, ενημερώσεις από τo Flickr, το Zune, το YouTube, το Zoo.gr  κ.α. μέσα από το Messenger.

Τα νέα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν σήμερα, συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα:

• Ο νέος Messenger προσφέρει πλέον τη δυνατότητα βίντεο-συνομιλίας (video chat) υψηλής ανάλυσης σε πλήρη οθόνη (full-screen).

• Ενσωμάτωση αποτελεσμάτων αναζητήσεων μέσω του Bing, πράγμα που καθιστά ευκολότερη την προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο από όλο το διαδίκτυο,  χωρίς να απαιτείται έξοδος από το παράθυρο συνομιλίας.

• Messenger Connect: Επιτρέπει σε οποιοδήποτε website να ενσωματώσει το Messenger, ώστε ο χρήστης να μπορεί να συνομιλεί και να μοιράζεται περιεχόμενο με τους φίλους του στο Messenger. Έτσι, οι φίλοι του μπορούν επίσης να λαμβάνουν ενημερώσεις από εκεί μέσω του Messenger, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν επιπλέον λογαριασμούς και δίκτυα.

• Ενιαία λίστα επαφών: Από τη στιγμή που όλα τα δίκτυα και οι ενημερώσεις θα ενοποιηθούν, θα καταργηθούν οι διπλές καταχωρήσεις επαφών και θα δημιουργηθεί μία κεντρική λίστα φίλων με όλους τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και ανταλλαγής περιεχομένου με αυτούς (σε όλα αυτά τα διαφορετικά δίκτυα).

• Συγχρονισμένες ενημερώσεις (status updates): Με την ανάρτηση μιας ενημέρωσης στο Messenger, μπορεί να συγχρονιστεί αυτομάτως το status του χρήστη σε άλλα δίκτυα και αντιστρόφως.

• Πλέον ο χρήστης μπορεί να έχει το Messenger σε Windows® phone, iPhone και άλλα «έξυπνα» κινητά (smartphones). Με αυτόν τον τρόπο θα έχει πρόσβαση σε όλες τις επαφές του, καθώς και στα social updates του, θα μπορεί να ξεκινήσει μία συνομιλία, να μοιράζεται φωτογραφίες και να ενημερώνει το status του, όπου κι αν βρίσκεται.

Μόλις εκδοθεί ο νέος Messenger κατά τη διάρκεια των ερχόμενων μηνών, οι χρήστες θα μπορούν να τον «κατεβάσουν» από τη διεύθυνση http://download.live.com.
enet/ M.A.R.C-review