Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Ρ


Συνάδελφε SV-------
                            



Για την ενημέρωση σου: 

Για όσους ασχολούνται με το κυνήγι των DX σταθμών τους ενημερώνουμε ότι το software που χρησιμοποιεί η Ε.Ε.Ρ. για την πληροφόρηση τους (AR Cluster) αναβαθμίστηκε και είναι πλέον εξαιρετικά σταθερό. Υπενθυμίζουμε ότι με την χρήση του προγράμματος αυτού οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι απαραίτητο να κάνουν σύνδεση με τον σταθμό DX-Cluster SZ1SV αφού η αναγγελία των μακρινών και σπάνιων σταθμών γίνεται αυτόματα με μικρές εκπομπές από το ίδιο το σύστημα (Unproto) σε πραγματικό χρόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενημερώνονται όλοι οι ακροώμενοι στην συχνότητα του (144.875 MHz σε Αθήνα και Ζάκυνθο) άμεσα.
Η σύνδεση με τον σταθμό μπορεί να γίνει αλλά με πάνω από δύο ταυτόχρονες συνδέσεις η μεταφορά των πληροφοριών για συνδεδεμένους η ασύνδετους χρήστες μειώνεται αισθητά. Αν παρόλα αυτά κάποιος θέλει να είναι συνδεδεμένος για να μπορεί εκτός από την ενημέρωση του να αναγγέλλει (ενημερώνει) κιόλας την DX κοινότητα μπορεί είτε να συνδεθεί στο 144.875 με τον SZ1SV σε Αθήνα η Ζάκυνθο η με τον backup σταθμό Cluster (DX-Spider) SV1IW-9 στο 144.950. Μάλιστα στην συχνότητα αυτή το DX-Cluster μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πιο μακρινούς σταθμούς με την χρήση του J41UAA (digital repeater) που είναι τοποθετημένο στην Πεντέλη και λειτουργεί στην ίδια συχνότητα. Αν κάποιος επιθυμεί λεπτομέρειες μπορεί να στείλει ένα e-mail στον SV1IW (sv1iw[at]traag.org).
 
Εξυπακούεται ότι και τα 2 συστήματα υποστηρίζονται μεταξύ τους (το ένα είναι back up του άλλου) και είναι προσβάσιμα μέσω internet στις εξής διευθύνσεις:
 
SZ1SV                 telnet sz1sv.redirectme.net
 
SV1IW-9             telnet sv1iw.redirectme.net 7300
 

 
Πολλά  73!
RAAG WEB TEAM
DX Packet Cluster:
telnet sz1sv.redirectme.net                        telnet sv1iw.redirectme.net:7300
http//:sz1sv.redirectme.net/webcluster (δεν λειτουργεί προσωρινά)
http://sv1iw.redirectme.net/cgi-bin/webcluster


M.A.R.C-review