Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

"Καμπανάκι" από τους ειδικούς: Τα 4 φονικά ψάρια των ελληνικών θαλασσών



 Τα ωκεάνια ψάρια τα οποία μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, είναι καταστροφικά για τα αλιεύματα των περιοχών και επικίνδυνα για τον άνθρωπο

Τέσσερα είναι αυτή τη στιγμή τα είδη των επικίνδυνων ακόμη και φονικών για τον άνθρωπο ψαριών τα οποία μπορεί να συναντήσει κανείς στις ελληνικές θάλασσες. Ιδίως για τους αλιείς μόνιμο «πονοκέφαλο» αποτελεί η εμφάνιση λαγοκέφαλων που έχουν κατακλύσει τις ελληνικές ακτές.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega τα ωκεάνια ψάρια τα οποία μετακόμισαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και έχουν κατακλύσει τις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, είναι καταστροφικά για τα αλιεύματα των περιοχών και επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Οι λαγοκέφαλοι είναι επικίνδυνοι τόσο για την τοπική πανίδα όσο και για τον άνθρωπο.

Το λεοντόψαρο, το φεγγαρόψαρο και το Plotosus lineatus, είναι τρία ψάρια εξίσου επικίνδυνα που κολυμπούν στις ελληνικές θάλασσες.

Τα λεοντόψαρα έχουν μεταναστεύσει επίσης από τη Διώρυγα του Σουέζ. Τα μεγάλα τους πτερύγια διαθέτουν ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια στη φύση.Σε περίπτωση που καταναλωθεί το κρέας των λαγοκέφαλων μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο καθώς φέρει μια νευροπαραλυτική τοξίνη.

https://www.pentapostagma.gr