Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Windows 10: Το νέο update φέρνει και νέα προβλήματα

Το τελευταίο update των Windows 10 KB4535996 έφερε νέα προβλήματα στο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Σύμφωνα με χρήστες οι οποίοι εγκατέστησαν το τελευταίο update παρατηρούνται κάποια τυχαία freeze, όπως δείχνουν όμως στοιχεία αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Χρήστες έσπευσαν στο Twitter, στο Microsoft Forum και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το νέο update το οποίο δεν δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να θέσουν τον υπολογιστή τους σε λειτουργία αναμονής. Οι χρήστες δηλώνουν ότι οι υπολογιστές “ξυπνούσαν” αυτόματα από το Sleep mode μετά την εγκατάσταση του update.
Επιπλέον, ορισμένοι άλλοι χρήστες συναντούν προβλήματα όπως FPS drops, audio shutters, μεγαλύτερους χρόνους εκκίνησης (boot time) ακόμη και αποτυχίες κατά την εκίνηση (boot failure). Προς το παρόν, η Microsoft δεν έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα και δεν γνωρίζουμε αν ετοιμάζει κάποιες διορθώσεις οι οποίες θα έρθουν με κάποιο επόμενο update.
Αν και εσείς ανήκετε σε αυτήν την μερίδα των ανθρώπων που συνάντησαν αυτά τα προβλήματα μπορείτε να απεγκαταστήσετε το τελευταίο update ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
  1. Πατήστε Windows key + I.
  2. Επιλέξτε την κατηγορία “Update & Security”.
  3. Επιλέξτε την επιλογή “View update history”.
  4. Τέλος, επιλέξτε “Uninstall updates”.