Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Διαθέσιμη στο κοινό η δοκιμαστική έκδοση :

Windows Live Essentials – 

Η εταιρεία Microsoft ανακοίνωσε την ευρεία διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης της νέας σουίτας εφαρμογών Windows Live Essentials, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δωρεάν εφαρμογών, που δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επεξεργάζονται και να μοιράζονται φωτογραφίες και video, να οργανώνουν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία και να είναι σε επαφή με τους αγαπημένους τους φίλους. Η σουίτα Windows Live Essentials περιλαμβάνει Photo Gallery, Movie Maker, Sync, Messenger, Mail και Γονικό Έλεγχο.



Παρά το γεγονός ότι πλέον πολλές ενέργειες τείνουν να...
πραγματοποιούνται στο «σύννεφο» (δηλαδή στους πολλαπλούς υπολογιστές – σέρβερ του Διαδικτύου), σημαντικές δραστηριότητες εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο PC. Η νέα δοκιμαστική έκδοση του Windows Live Essentials συνδυάζει τα οφέλη του σύννεφου και του PC, ολοκληρώνοντας την εμπειρία των Windows 7 και δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο των αρχείων του και του τρόπου που αυτός θέλει να τα μοιράζεται.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δοκιμαστική έκδοση του Windows Live Essentials, καθώς συμπληρώνει ιδανικά την εμπειρία που προσφέρουν τα Windows 7, συνδυάζοντας τη δύναμη του PC και του σύννεφου για τους χρήστες των Windows σε όλο τον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά κ. Κική Καρακατσάνη, Windows Client Marketing & Product Manager, Microsoft Ελλάς.



Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να κατεβάσουν τη δοκιμαστική έκδοση της σουίτας Windows Live Essentials, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις για το Windows Live Photo Gallery, το Movie Maker, το Mail και το Sync, βοηθώντας τους καταναλωτές να εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν:



• Windows Live Messenger: Ο νέος Messenger προσφέρει στους χρήστες επιπλέον δυνατότητες για την πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης συνομιλίας, συμπεριλαμβανομένης της High Definition βιντεο-συνομιλίας, καθώς και ένα νέο περιβάλλον που φέρνει κοντά τους χρήστες με τα κοινωνικά δίκτυα των φίλων τους, προσφέροντάς τους τον καλύτερο τρόπο, για να βρίσκονται σταθερά σε επαφή μαζί τους.



• Windows Live Photo Gallery: Το νέο Photo Gallery συμπεριλαμβάνει εφαρμογές που διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την εύρεση της καλύτερης φωτογραφίας. Το Photo Fuse παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει τα καλύτερα κομμάτια φωτογραφιών και να τα ενώσει σε μια «τέλεια» φωτογραφία, χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο εργαλείο για μοντάζ, ενώ με την εφαρμογή Facial Recognition, το Photo Gallery αναγνωρίζει αυτομάτως τους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες, αξιοποιώντας πληροφορίες από προηγούμενα tags.



• Windows Live Movie Maker: Το νέο Movie Maker παρέχει στο χρήστη απλούς τρόπους, για να μοιραστούν φωτογραφίες και video με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Με τη βοήθεια του νέου Auto Movie themes, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν στις φωτογραφίες και στα video τους transitions, τίτλο, λεζάντες και μουσική υπόκρουση, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Παράλληλα, η δυνατότητα επεξεργασίας υψηλής ακριβείας video και ήχου επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν τα καλύτερα σημεία καλύτερα σημεία κάθε video ή ηχητικού αρχείου με μία μόνο κίνηση.



• Windows Live Mail: Το νέο Mail ανανεώθηκε, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ανάγκες του χρήστη για υψηλή απόδοση σε κάθε εργασία του. Για τον λόγο αυτό προσφέρει δυνατότητες, όπως η συγκέντρωση διαφορετικών λογαριασμών e-mail (email account aggregation), η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη τη διαχείριση διαφορετικών λογαριασμών e-mail, ημερολογίων, RSS feeds, επαφών και newsgroups από ένα μόνο σημείο. Άλλα χαρακτηριστικά του νέου Μail, όπως η εκτός σύνδεσης πρόσβαση στον κάθε λογαριασμό, η προαιρετική συγκέντρωση συνομιλιών και η δυνατότητα κοινής χρήσης ημερολογίων, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρόνου.



• Windows Live Sync: Το νέο Sync επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίσουν τα αρχεία που έχουν αποθηκευμένα σε διαφορετικά PC, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών Mac, χωρίς να απαιτείται το επαναλαμβανόμενο «ανέβασμα» αρχείων σε διαφορετικές πλατφόρμες. Με το Windows Live Sync, ο κάθε χρήστης μπορεί να συγχρονίσει τα αρχεία που επιλέγει -όπως έγγραφα, εικόνες, μουσική κ.ά.- στους διαφορετικούς υπολογιστές που χρησιμοποιεί και να εργαστεί ή να παίξει με αυτά, από όπου και αν βρίσκεται. Ακόμα, αν θέλει να ανανεώσει ένα αρχείο, το οποίο βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο υπολογιστή, μπορεί αυτόματα να το συγχρονίσει με όλους τους υπόλοιπους υπολογιστές που χρησιμοποιεί, εφόσον αυτοί βρίσκονται σε λειτουργία και συνδεθούν με το Internet.
zougla.gr