Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Samsung Wave: Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με πλατφόρμα bada



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010, 08:46
Με Super AMOLED οθόνη αφής, Social Hub και TouchWiz 3.0

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του Samsung Wave (S8500), του πρώτου κινητού τηλεφώνου που ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα bada της Samsung και αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο αφοσίωσης της εταιρείας στην ανάπτυξη και προώθηση smartphones για κάθε τρόπο ζωής. Το Samsung Wave διαθέτει οθόνη αφής Super AMOLED 3.3”, Social Hub για άμεση πρόσβαση στις επαφές και τις συνδέσεις του χρήστη και TouchWiz 3.0, που επιτρέπει στον χρήστη την πλήρη παραμετροποίηση της επιφάνειας εργασίας. Με τη χρήση του ταχύτατου επεξεργαστή 1GHz εξασφαλίζεται η γρήγορη και ομαλή χρήση των πολλαπλών εφαρμογών του Wave, και κυρίως των εφαρμογών πολυμέσων.
Το Samsung Wave έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να προσφέρει στους χρήστες ένα απαράμιλλο επίπεδο επιδόσεων, παραμετροποίησης και επιλογών. Το εκπληκτικό κινητό αφής θα διατίθεται στην αγορά παγκοσμίως το δεύτερο τρίμηνο του 2010.



Super AMOLED – Απίστευτη Οπτική Εμπειρία


Στο Samsung Wave μία απίστευτη οπτική εμπειρία γίνεται πραγματικότητα, μέσω της Super AMOLED οθόνης αφής. Η Super AMOLED οθόνη προσφέρει περισσότερη φωτεινότητα, καθαρότητα και λιγότερη αντανάκλαση, διαθέτοντας υψηλή ανάλυση WVGA (800x480 pixels) και τεχνολογία mDNIe (mobile Digital Natural Image engine). Η DNIe αποτελεί την «αναγνωρισμένη τεχνολογία» για οθόνες τηλεοράσεων LCD και LED της Samsung. Από την πρώτη ματιά αναγνωρίζεται πως η οθόνη του Samsung Wave παρέχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας για προβολή βίντεο και φωτογραφιών.

Social Hub – Κοινωνική δικτύωση ανά χείρας

Το Social Hub έχει σχεδιαστεί ιδανικά ώστε ο χρήστης να έχει συνεχή πρόσβαση στα e-mail του, σε υπηρεσίες SNS (Social Network Service), καθώς και να αποστέλλει και να λαμβάνει άμεσα μηνύματα (Intant Messaging) απευθείας στο Samsung Wave του. Σε συνδυασμό με το περιβάλλον χρήστη TouchWiz 3.0 η διαχείριση των μηνυμάτων, των επαφών και του ημερολογίου γίνεται ακόμα πιο εύκολη.



Νέο περιβάλλον εργασίας TouchWiz 3.0


Το Samsung Wave παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα παραμετροποίησης του μενού και της κεντρικής σελίδας του τηλεφώνου. Για τους χρήστες που επιθυμούν να έχουν διαρκώς πρόσβαση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η συσκευή επιτρέπει την αλλαγή εμφάνισης της κεντρικής σελίδας, είτε πρόκειται ο χρήστης να επισκεφτεί το Twitter, το Facebook είτε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, για όσους αγαπούν τη μουσική, η κεντρική σελίδα του κινητού μπορεί να μετατραπεί σε μία λίστα media player, ενώ για όσους αρέσκονται στη λήψη και ανταλλαγή φωτογραφιών, η κεντρική σελίδα μπορεί να παραμετροποιηθεί αντίστοιχα. Ακόμα, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από το Quick Panel, ένα μέσο καθορισμού προτεραιοτήτων και συγκέντρωσης εφαρμογών εντός της οθόνης για γρήγορη πρόσβαση.

Ταχύτητα, επίδοση και καλαισθησία


Το Samsung Wave συμπληρώνει ένας πανίσχυρος επεξεργαστής, χρονισμένος στο 1GHz, επιτρέποντας την υποστήριξη απαιτητικών εφαρμογών. Παράλληλα, υποστηρίζει εγγενώς τρισδιάστατα γραφικά, κάτι απαραίτητο για την αποκωδικοποίηση βίντεο υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, με την anti-smudge τεχνολογία αποτρέπονται τα αποτυπώματα των δακτύλων στην οθόνη.

Πολυμέσα και Συνδεσιμότητα

Με Multi-codect για DivX Xvid, MPEG4, WMV και ήχο 5.1 surround, το Samsung Wave αποτελεί μία εξαιρετική συσκευή για καταγραφή και προβολή βίντεο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως που υποστηρίζει Bluetooth 3.0 και WiFi 802.11n.



Samsung Apps: Επεκτασιμότητα χωρίς όριο


Η πλατφόρμα bada της Samsung επιτρέπει στους χρήστες του κινητού εύκολα και απλά τη φόρτωση πολλαπλών εφαρμογών από το Samsung Apps, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών, προσβάσιμο και από το Samsung Wave. Το Samsung Apps διαθέτει πληθώρα εφαρμογών για παιχνίδια, πλοήγηση, κοινωνική δικτύωση, ηλεκτρονικό βιβλίο, υγεία, lifestyle και παρέχει στους χρήστες άμεση πρόσβαση σε μία ποικιλία επιλογών κινητής τηλεφωνίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Samsung Wave (S8500):

Δίκτυο 2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE) : 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (WCDMA/ HSPA) : 900/2100 MHz

Οθόνη 3.3” WVGA (800x480) Super AMOLED with mDNIe

Κάμερα 5.0 Megapixel camera w/ LED Flash, AF
Face/Blink Detection, Lomo Shot, Vintage Shot, Beauty Shot,
Smile Shot, Panorama Shot, Geo-tagging, Image Editor

Βίντεο HD (1280Χ720 @30fps) video αναπαραγωγή και εγγραφή 5.1ch Mobile Theater
MPEG4, H.263, H.264, WMV,DivX, XviD Video Editor

Ήχος Music Player με SoundAlive, Music Recognition, Music Recommendation, DISK UI, 3.5mm Ear Jack, FM Radio/ Recording

Άλλα χαρακτηριστικά / υπηρεσίες Integrated Messaging ‘Social Hub’
TouchWiz 3.0 w/Integrated phonebook, Voice & Motion UI
Dolfin Browser 2.0 / Two finger zoom
A-GPS, On/off Board Navigation(3D Map), LBS
SMS/ MMS/ Email/ Video Messaging/Exchange ActiveSync
Accelerator Sensor, Proximity Sensor, GeoMagnetic Sensor
Offline & No SIM Mode, Voice Command,
RSS Reader, Communities & Mobile Widgets
Συνδεσιμότητα Bluetooth v 3.0
USB v2.0 (Full -Speed)
Wi-Fi 802.11 b/g/n

Μνήμη 2GB/8GB + microSD (μέχρι 32GB)

Μέγεθος
118 x 56 x 10.9 χιλιοστά
Μπαταρία
(Standard) Li-Ion, 1,500 mAh
zougla.gr/ M.A.R.C-review