Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Συμμετρία στις νευρικές ίνες του εγκεφάλου

Οι διασυνδέσεις των νευρικών ινών ή νευραξόνων μεταξύ των τμημάτων του εγκεφάλου θυμίζουν μάλλον σκάκι παρά κουβάρι σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα έκανε τη λεπτομερέστερη μέχρι σήμερα απεικόνιση των εγκεφαλικών «καλωδιώσεων», χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές που υπάρχουν και οι οποίες καταγράφουν τη ροή των μορίων του νερού μέσω του εγκεφάλου. Η νέα μελέτη αναδεικνύει μία απλή και σχεδόν γεωμετρική αρχιτεκτονική που υπάρχει στο εσωτερικό του εγκεφάλου, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί «το πιο πολύπλοκο πράγμα στο γνωστό σύμπαν».

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Νέα ερωτηματολόγια για τις εξετάσεις απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη-Πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης



«Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στα πλαίσια της εφαρμογής της Υ.Α. 38200/1136/11-8-2011, αναβαθμίζει τη εξέταση των υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών με την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος εξέτασης.


Με το νέο σύστημα εξασφαλίζεται η άμεση, αντικειμενική και εύκολη εξέταση των υποψηφίων. Εξασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια ενώ απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη Δημόσια Διοίκηση.


Συγκεκριμένα :
·           Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ο σχεδιασμός του έχει γίνει ώστε να είναι φιλικό προς τον χρήστη και ασφαλές προκειμένου να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρέμβασης.
·           Τα ερωτηματολόγια για κάθε εξεταζόμενο δημιουργούνται κάθε φορά με τυχαία επιλογή από την βάση δεδομένων κατά την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης.
·           Στο τέλος της εξέτασης το σύστημα εκτυπώνει τον αριθμό των ερωτήσεων που ετέθησαν στον υποψήφιο, των απαντήσεων που έδωσε, την ορθότητα τους καθώς και το τελικό αποτέλεσμα.
·           Το νέο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα εξέτασης υποψηφίων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας «1» ή κατηγορίας «Εισαγωγικού Επιπέδου»   
Το μηχανογραφικό σύστημα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης χρήσης μίας εκδοχής προσομοίωσης του προγράμματος για την εκπαίδευση και αυτοαξιολόγηση των ενδιαφερομένων. 

CERN: Τα νετρίνα δεν ταξιδεύουν γρηγορότερα από το φως

Τα υποατομικά σωματίδια (νετρίνα) που εντοπίστηκαν το φθινόπωρο από Ιταλούς επιστήμονες της ομάδας Opera να ταξιδεύουν πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός δεν θα ανατρέψουν τελικά τη θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν και τη σύγχρονη φυσική: μια άλλη ομάδα επιστημόνων, που είχε αναλάβει να ξεδιαλύνει το μυστήριο, διαπίστωσε ότι οι μετρήσεις εκείνες ήταν λανθασμένες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το CERN.

Οι νέες μετρήσεις έδειξαν ότι τα νετρίνα δεν ξεπέρασαν την ταχύτητα του φωτός, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN). "Αρχίζουμε να έχουμε τεκμήρια με βάση τα οποία τα αποτελέσματα του πειράματος Opera οφείλονται σε ένα λάθος στις μετρήσεις", είπε ο διευθυντής ερευνών του CERN, Σέρτζιο Μπερτολούτσι.

Νέο παγκόσμιο ρομποτικό ρεκόρ ταχύτητας από τετράποδη «τσίτα»- VIDEO

Ένα ''αιλουροειδές'' τετράποδο ρομπότ, γνωστό με την ονομασία ''Τσίτα'', έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας, φθάνοντας τα 29 χιλιόμετρα την ώρα, τρέχοντας μέσα σε ένα ερευνητικό εργαστήριο.

Το ρομπότ είναι σαφώς πιο γρήγορο από ένα μέσο άνθρωπο που κάνει τζόκινγκ, αλλά πιο αργό από τη μέγιστη ανθρώπινη ταχύτητα των περίπου 45 χιλιομέτρων την ώρα και φυσικά πολύ πιο αργό από την πραγματική τσίτα, το πιο γρήγορο ζώο στη φύση, που ''πιάνει'' τα 112 χιλιόμετρα την ώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ, από το 1989, κατείχε ένα δίποδο ρομπότ του πανεπιστημίου ΜΙΤ που είχε τρέξει με περίπου 21 χιλιόμετρα την ώρα.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το θαύμα της σύγχρονης ορθοπεδικής χειρουργικής σε ένα εκπληκτικό βίντεο κινουμένων σχεδίων.

Νικολά Tέσλα - O Άρχοντας του Κόσμου - Nicola Tesla


ΕΚΘΕΣΗ Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πηγή: Καθημερινή

Δεν είναι μόνο ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και τα 82 κομμάτια του που θα προσελκύσουν το κοινό από την ερχόμενη εβδομάδα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κόντρα στους καιρούς, το πρώτο μουσείο της χώρας και ο διευθυντής του Νικόλαος Καλτσάς ετοίμασαν μια έκθεση που εξάπτει τη φαντασία όλων μας, πριν ακόμη ανοίξει.
Όχι μόνο επειδή είναι αφιερωμένη στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων αλλά και γιατί πρώτη φορά παρουσιάζεται το σύνολο των αρχαιοτήτων που ανασύρθηκαν από τον βυθό. Όσα εντόπισαν οι σφουγγαράδες της Σύμης οι οποίοι επιχείρησαν τη μερική ανέλκυση του ναυαγίου το 1901 με τη βοήθεια του βασιλικού ναυτικού. Ήταν η πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως, η δεύτερη φάση της άργησε πολύ, το 1976, από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του ωκεανογραφικού πλοίου του Κουστό και τη διάσημη «Καλυψώ» του.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Μπαταρία πάχους 0,3 χιλιοστών από την Ιαπωνία

 
Πάχος 0,3 χιλιοστών έχει μια εύκαμπτη μπαταρία, την οποία δημιούργησε η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών NEC (Nippon Electric Company). Η μπαταρία χρειάζεται μόλις μισό λεπτό για να επαναφορτιστεί και διατηρεί το 75% του ηλεκτρικού φορτίου της μετά από 500 επαναφορτίσεις.

Η μπαταρία βασίζεται σε οργανικό πολυμερές και η κατασκευή της γίνεται με τη βοήθεια εκτυπωτικών τεχνολογιών, πράγμα που βοηθά στη μελλοντική αξιοποίησή της σε νέου τύπου πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ή άλλες «έξυπνες» κάρτες («κλειδιά» για πόρτες ξενοδοχείων, κάρτες συγκοινωνιακών μέσων κ.α.).

Σκληροί δίσκοι με 60 terabytes!!!

 
Πολλοί προέβλεπαν το τέλος των σκληρών δίσκων όταν εμφανίστηκαν στην αγορά τα solid-state drives (SSD), φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι - τουλάχιστον ακόμα. Μια νέα καινοτομία ανοίγει το δρόμο για σκληρούς με τεράστια χωρητικότητα.

Οι σκληροί δίσκοι που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή έχουν πυκνότητα 620 gigabits, κάτι που σημαίνει ότι οι ερευνητές της εταιρείας κατάφεραν να αυξήσουν τη χωρητικότητα κατά 50% περίπου.

Ορφανοί πλανήτες δραπετεύουν από τον Γαλαξία όσο ταχύτερα μπορούν

 
Πριν από επτά χρόνια, οι αστρονόμοι έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν αδέσποτα άστρα που απομακρύνονται από τον Γαλαξία μας με ταχύτητα γύρω στα 2,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα. Τώρα, Αμερικανοί ερευνητές υπολογίζουν ότι υπάρχουν πλανήτες που αποσπώνται από τα μητρικά τους άστρα και ταξιδεύουν προς το διαγαλαξιακό κενό με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, έως και 30 εκατομμύρια εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα.

«Αν εξαιρέσει κανείς τα υποατομικά σωματίδια, δεν γνωρίζω να υπάρχουν ταχύτερα αντικείμενα στο Γαλαξία» σχολιάζει ο Άινταν Γκίνσμπουργκ του Κολεγίου Ντάρτμαουθ, επικεφαλής της νέας μελέτης.

Μαθητές και ο καθηγητής τους στην Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!

 
Πρόκειται για ένα παράδειγμα προς μίμηση που αξίζει πολλά μπράβο, καθώς τέτοιους εκπαιδευτικούς και τέτοιες ενέργειες χρειάζεται η Ελλάδα.

Ο φυσικός Γιώργος Κοντέλλης έχει κατακτήσει τον τίτλο του αγαπημένου καθηγητή στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης και αυτό το διάστημα ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Νορβηγία, όπου μαζί με τους μαθητές του είναι καλεσμένοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 3/4, 4/4



Προβλήματα στην κυρία έκδοση της EFENPRESS!


12 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο 
Κατά κάποιο “μυστήριο” τρόπο, τέθηκε -πιστεύουμε προσωρινά- εκτός λειτουργίας  η κύρια δ/νση της  εφημερίδος μας  www.efenpress.gr!
Συμβαίνουν πολύ περίεργα  (…) πράγματα! Μια βγάζει μήνυμα ανακατεύθυνσης, μια κάνει πως φορτώνει τη σελίδα ,χωρίς αποτέλεσμα, μια μπαίνουν άνετα μόνο οι  αναγνώστες και όχι εμείς και μια εξαφανίζεται από όλους!

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΝΕΡΟ - ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - VIDEO


 

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

 Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο» ερασιτέχνη ερευνητή Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους… αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Καφέ της Επιστήμης


cid:610155306@08102008-1C1E
Καφέ της Επιστήμης
  
Η ιστορία του ανθρώπινου εγκεφάλου:
Από τον τακτισμό στη συνείδηση

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Από 27 Μαρτίου υποχρεωτικό για όλους το νέο Gmail!

 
Μέχρι σήμερα η Google έδινε διάφορες επιλογές στους χρήστες της έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που παρέχει.

Όπως φαίνεται αυτό αρχίζει και αλλάζει μιας και η εταιρία αποφάσισε πως το νέο Gmail δεν θα πρέπει να είναι προαιρετικό για τους χρήστες κι έτσι από 27 Μαρτίου όλοι οι χρήστες ανεξαιρέτως θα μεταφερθούν αναγκαστικά στο νέο Gmail.


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 1/4, 2/4




Η πρώτη κάμερα που βλέπει πίσω από γωνίες!

 
Ερευνητές στα εργαστήρια του πανεπιστημίου ΜΙΤ στις ΗΠΑ κατασκεύασαν την πρώτη κάμερα που μπορεί και «βλέπει» πίσω από γωνίες και καταγράφει αντικείμενα, που αλλιώς είναι αόρατα.

Η κάμερα δουλεύει με τρόπο ανάλογο ενός πρισματικού καθρέφτη τοποθετημένου σε μια γωνία, που επιτρέπει τη θέα πίσω από τη στροφή.

Η νέα εντυπωσιακή τεχνολογία μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει στον εντοπισμό ανθρώπων αόρατων από την κοινή θέα (χρήσιμη δυνατότητα για αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πυροσβέστες, διασώστες μετά από μία φυσική καταστροφή κ.α.), να ελέγχει επικίνδυνα κινούμενα εξαρτήματα στο εσωτερικό διαφόρων μηχανημάτων, να καθοδηγεί συστήματα πλοήγησης αυτοκινήτων «βλέποντας» τι υπάρχει πίσω από τη γωνία του δρόμου, να αξιοποιηθεί σε ενδοσκοπικές ιατρικές συσκευές κλπ.

Οι έξυπνες μηχανές των θεών

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ενέργεια πιο φθηνή, πιο καθαρή, 100% ελληνική!

Ενέργεια πιο φθηνή, πιο καθαρή, 100% ελληνική! 
Ελληνες ερευνητές επινόησαν μέθοδο για «καθαρή» ενέργεια από Υδρογόνο! Οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Χριστοφόρου και Νίκος Παπαδόπουλος προτείνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο, αξιοποιώντας μάλιστα ένα στοιχείο που υπάρχει άφθονο στον πλανήτη μας: το θαλασσινό νερό!

Τα οφέλη; Η δαπάνη ενέργειας είναι μικρότερη από την ενέργεια εξόρυξης και κατεργασίας του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου, η τεχνική είναι βιομηχανικά υλοποιήσιμη και η ανάπτυξή της μπορεί να γίνει αποκλειστικά…στη χώρα μας.

Τα αινίγματα της Σελήνης... και τα αρχαία Ελληνικά κείμενα





Καιρός να δραπετεύσουμε απ' τη μιζέρια της καθημερινότητας και να πετάξουμε ψηλά. Να ταξιδέψουμε με το νου μας μέχρι την...διαστημική γειτονιά μας. Στο πανέμορφο φεγγαράκι μας. Στο καταφύγιο των απανταχού ρομαντικών και ερωτευμένων! Πόσο όμως...φυσική είναι η ομορφιά που διαθέτει; Και επιπλέον, μήπως αποτελεί καταφύγιο και...κάποιων άλλων;


Με μια προσεκτική ερευνητική ματιά, μοιάζει σαν όλα τα περίεργα φαινόμενα του κόσμου, να έχουν συγκεντρωθεί στο φυσικό (;) μας δορυφόρο. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω συνοπτικά και όσο πιο περιεκτικά γίνεται για να μην κουράσω, κάποια μόνο, απ' τα παράδοξα στοιχεία, τα οποία λαμβάνουν χώρα στη Σελήνη. Σκοπός του ταξιδιού μας; Αυτό καθ' αυτό το ταξίδι! Θέτοντας κίνητρα για περαιτέρω έρευνα και προβληματισμό.


1) Και πρώτα - πρώτα, η Σελήνη μας δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Ο Ισαάκ Ασίμωφ, ο μεγάλος αυτός αστρονόμος και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας του προηγούμενου αιώνα, υπελόγισε, ότι η ελκτική δύναμη, που ασκεί ο Ήλιος πάνω στη Σελήνη είναι διπλάσια από αυτήν, που της ασκεί η Γη, σύμφωνα με τον Νόμο της Παγκόσμιας Έλξης, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ήλιος, φυσιολογικά, θα έπρεπε να είχε αποσπάσει τη Σελήνη από τη Γη. Φαίνεται όμως, ότι κάτι την κρατάει καρφωμένη στη θέση της. Γι' αυτό και ο Ασίμωφ, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η Σελήνη δεν είναι φυσιολογικός δορυφόρος της Γης.

Φαινόμενα που η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει

Φαινόμενα που η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει 
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι περίεργο συμβαίνει και κανείς, ακόμα και η επιστήμη δεν μπορεί να το εξηγήσει.

Ανεξήγητα φαινόμενα που έχουν σχέση με τον άνθρωπο είναι αδύνατον να εξηγηθούν. Παρακάτω θα σας αναλύσουμε 5 αναξήγητα φαινόμενα που ακόμα και σήμερα ταλαιπωρούν την επιστήμη.

1. Διαίσθηση
Όλοι μας έχουμε νιώσει κάποια στιγμή αυτό που λέμε διαίσθηση. Πολλοί παρομοιάζουν την διαίσθηση με το ένστικτο, μόνο που το ένστικτο μας πολλές φορές μπορεί να είναι λανθασμένο, σε αντίθεση με την διαίσθηση που τις περισσότερες φορές βγαίνει σωστή. Οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως ο άνθρωπος λαμβάνει υποσυνείδητα πληροφορίες από τον κόσμο γύρω του, με αποτέλεσμα να διαισθάνεται ή να γνωρίζει πληροφορίες, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει πως ή γιατί τις ξέρει. Τα φαινόμενα διαίσθησης είναι εξαιρετικά δύσκολα να τα αποδείξεις ή να τα μελετήσεις και έτσι η ψυχολογία δεν μπορεί να λύσει όλες μας τις απορίες.

Βιντεοσκόπηση της ανθρώπινης αύρας


Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στο διαδίκτυο το πλήρες αρχείο του Αϊνστάιν

 
Το πλήρες αρχείο του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν, που περιλαμβάνει την άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του, όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=MC2), άρχισαν να "ανεβαίνουν" στο διαδίκτυο από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο τα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του. Έτσι, όλοι οι χρήστες, ειδικοί και μη, θα μπορούν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.
Σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμα online γύρω στα 2.000 έγγραφα και θα ακολουθήσουν και τα άλλα στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη που έδωσε το Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τις βρετανικές Γκάρντιαν και Ντέιλι Μέιλ.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

HP Z1: σταθμός εργασίας για επαγγελματίες και απλούς χρήστες, σύνθεσης all-in-one. VIDEOs



 
Λευτέρη Ξυκομηνού
Η Hewlett Packard παρουσιάζει τον σταθμό εργασίας «Z1» ή αλλιώς «workstation» τύπου all-in-one workstation, ένα επιτραπέζιο σύστημα, δηλαδή, που συνδυάζει την κεντρική μονάδα του υπολογιστή και την οθόνη σε μία κατασκευή. Χάρη στη μοναδική της σχεδίαση, η οθόνη 27 ιντσών του νέου workstation «Ζ1» της HP ανοίγει και ο χρήστης μπορεί να αντικαταστήσει εξαρτήματα και να κάνει αναβαθμίσεις χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Υπερσύγχρονα συστήματα αναγνωρίσεως...

Πατήστε εδώ και δείτε... και φρίξτε. 


(Τοποθετήστε το δρομέα οπουδήποτε μέσα στο πλήθος και κάντε διπλό κλικ μερικές φορές και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη φέτα του ποντικιού για μεγέθυνση.)


Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από Port Moody και δημοσιεύεται στην Tri-City News 24, Ιουνίου. 
Η αναγνώριση των προσώπων μέσα στο πλήθος.... Εδώ είναι ένα πλήθος πριν από την εξέγερση στο Βανκούβερ.

 Μπορείτε να βρείτε το κεφάλι και το πρόσωπο με εκπληκτική σαφήνεια κι ευκρίνεια . 
Είναι τρομακτικό. Μπορείτε να δείτε - και τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου - και υπήρξαν χιλιάδες!
grizosgatos




Αφαιρέστε ότι δεν σας αρέσει από μια φωτογραφία. - Video-

 
H σουηδική εταιρία Scalado έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για μια νέα εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών που ετοιμάζει.

 Με τη χρήση του εν λόγω προγράμματος, οι χρήστες θα μπορούν να πατούν πάνω στο αντικείμενο που επιθυμούν να εξαφανίσουν και ένας ειδικός αλγόριθμος θα αναλαμβάνει όλη την υπόλοιπη διαδικασία.
Μέσω επεξεργασίας, θα σχηματίζει το χώρο στον οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία πριν εμπλακεί το «περιττό» αντικείμενο και θα το αφαιρεί με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.
 Μπορείτε να δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μέσα από τον παρακάτω player:

Ιπτάμενοι "άνθρωποι" στη Ν. Υόρκη!

( Με την ευκαιρία, προσέξτε στον ουρανό τους αεροψεκασμούς...)

Δέσμες νετρίνων μεταδίδουν μηνύματα μέσα από τοίχους, βουνά, πλανήτες

 
Νέοι τηλεπικοινωνιακοί ορίζοντες και για τους Ραδιοερασιτέχνες ( στο μέλλον!)

Είναι δυνατό να μεταδοθεί ένα σήμα σε ευθεία γραμμή μέχρι την αθέατη πλευρά της Σελήνης; Κι όμως, είναι: Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσουν τα φευγαλέα νετρίνα για να μεταδώσουν ένα μήνυμα μέσα από 240 μέτρα συμπαγούς βράχου.

«Χρησιμοποιώντας τα νετρίνα θα ήταν δυνατό να επικοινωνήσει κανείς ανάμεσα σε δύο οποιαδήποτε σημεία της Γης χωρίς να απαιτούνται δορυφόροι ή καλώδια» αναφέρει ο Νταν Στάνσιλ, καθηγητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας και επικεφαλής του εντυπωσιακού πειράματος.

Πώς να φτιάξετε γραφίδα για το iPhone (photos)

 
Όλοι μας έχουμε διαπιστώσει κάποια στιγμή ότι το δάχτυλό μας δεν είναι πάντοτε το πιο χρήσιμο μέσο για να χρησιμοποιήσουμε το κινητό ή tablet μας.
Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές γραφίδες για το iPhone και το iPad, ωστόσο οι περισσότερες κοστίζουν περισσότερο από 15 ευρώ. 


Εμείς σας παρουσιάζουμε πώς να δημιουργήσετε το δικό σας stylus, χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα, τα οποία βρίσκονται σε κάθε σπίτι.


Θα χρειαστείτε τα εξής:

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αμφίβιο λεωφορείο


 

Η κυκλοφορία του αμφίβιου λεωφορείου καθυστέρησε αφού το όχημα που κόστισε 1,26 εκατομμύρια δολάρια...
χάλασε στη δεύτερη δοκιμαστική λειτουργία του. Το «Amfibus» αντιμετώπισε σοβαρά τεχνικά προβλήματα αμέσως μόλις μπήκε στον ποταμό Κλάιντ, δυτικά της Σκωτίας.

Όμως, παρά αυτό το μικρό περιστατικό ο οδηγός πήρε το λεωφορείο για να... κάνει την πολύ ωραία βόλτα του στο ποτάμι. Αν και καταστράφηκε σχεδόν το Amfibus στην τρίτη συνεχή δοκιμασία ο οδηγός της απόλαυσε την βόλτα όπως και οι επιβάτες του. Η έρευνα για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

 
1. Γαρύφαλλο. Αντιμετωπίζει τα κοψίματα…
Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.

2. Ζάχαρη.
Αντιμετωπίζει το λόξιγκα! Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.

Οι πιο περίεργες εικόνες στο Google Maps

Aυτό που συμβαίνει με μια γεωγραφική αναζήτηση στο Google Maps είναι εντυπωσιακό και ... περίεργο.
Οι πιο περίεργες εικόνες στο Google Maps

Τα πιο περίεργα πράγματα μπορεί να βρει κανείς σε μια απλή περιήγησή του στο διαδίκτυο.



  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  Ωστόσο αυτό που συμβαίνει με μια γεωγραφική αναζήτηση στο Google Maps είναι εντυπωσιακό και ... περίεργο.


Δείτε μόνο μερικές από τις εικόνες που εμφανίζονται, όπως ένα κτίριο (και μάλιστα βάση του αμερικανικού ναυτικού) στο σχήμα της σβάστικας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το πρόσωπο του Ιησού σε ένα χωράφι της Ουγγαρίας, μια κατακόκκινη λίμνη στο Ιράκ, ένας Ινδιάνος με iPod στον Καναδά.

Οι πιο περίεργες εικόνες στο Google Maps


Τα πιο περίεργα πράγματα μπορεί να βρει κανείς σε μια απλή περιήγησή του στο διαδίκτυο.

Οι πιο περίεργες εικόνες στο Google Maps
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  
Ωστόσο αυτό που συμβαίνει με μια γεωγραφική αναζήτηση στο Google Maps είναι εντυπωσιακό και ... περίεργο.

CERN: Τα νετρίνο δεν ταξιδεύουν πιο γρήγορα από το φως

cern hole 300x200 CERN: Τα νετρίνο δεν ταξιδεύουν πιο γρήγορα από το φως 
Τα υποατομικά σωματίδια (νετρίνα) που εντοπίστηκαν το φθινόπωρο από Ιταλούς επιστήμονες της ομάδας Opera να ταξιδεύουν πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός δεν θα ανατρέψουν τελικά τη θεωρία του Αλμπερτ Αϊνστάιν και τη σύγχρονη φυσική καθώς μια άλλη ομάδα επιστημόνων, που είχε αναλάβει να ξεδιαλύνει το μυστήριο, διαπίστωσε ότι οι μετρήσεις εκείνες ήταν λανθασμένες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το CERN.

Οι νέες μετρήσεις έδειξαν ότι τα νετρίνα δεν ξεπέρασαν την ταχύτητα του φωτός, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πυρηνικά ρολόγια, νέο ρεκόρ στον χρόνο

 
Θα λειτουργούν με «μέτρο» την κίνηση των νετρονίων και με ακρίβεια που δεν θα έχανε ούτε δευτερόλεπτο από τη στιγμή της Μεγάλης Εκρηξης
Μια νέα γενιά ρολογιών που θα προσφέρει… κοσμογονική ακρίβεια στις δραστηριότητές μας προτείνουν ερευνητές από την Αυστραλία. Το «μέτρο» τους θα δίνεται από την κίνηση των νετρονίων γύρω από τον πυρήνα και θα «χάνουν» μόλις 1/20 του δευτερολέπτου κάθε 14 δισ. χρόνια – αυτό σημαίνει ότι δεν θα πήγαιναν πίσω ούτε ένα δευτερόλεπτο ακόμη και αν τα θέταμε σε λειτουργία στις απαρχές του Σύμπαντος, τη στιγμή της Μεγάλης Εκρηξης.


Πώς χωρούν 9 μήνες σε 90 δευτερόλεπτα ΒΙΝΤΕΟ

Πώς χωρούν 9 μήνες σε 90 δευτερόλεπτα ΒΙΝΤΕΟ 


Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε για να αποτυπώσει τον ερχομό του παιδιού τους ένα νεαρό ζευγάρι.

Με την τεχνική «στοπ καρέ» χώρεσε τους 9 μήνες που κράτησε η εγκυμοσύνη της κοπέλας σε μόλις 90 δευτερόλεπτα.


Απολαύστε τις πιο εκπληκτικές εικόνες του Google Earth!



Ένας δικτυακός τόπος, που συνδυάζει το Google Earth με ένα απλό σύστημα αξιολόγησης, επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν τα πιο όμορφα και ασυνήθιστα μέρη στον πλανήτη μας.

Απολαύστε τις πιο εκπληκτικές εικόνες του Google Earth!
Το Stratocam, που σχεδιάστηκε από τον πρώην υπάλληλο της Dreamworks και της Google, Paul Rademacher, παίρνει την εξαιρετική αεροφωτογραφία από την υπηρεσία χαρτογράφησης της μηχανής αναζήτησης και επιτρέπει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να ψηφίσουν τις εικόνες της αρεσκείας τους.