Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ελον Μασκ: Στέλνω άμεσα πέντε μη επανδρωμένες αποστολές στον Άρη για να ξεκινήσει η δημιουργία αποικίας


Ο Αμερικανός μεγιστάνας παρουσίασε το πρόγραμμα των πτήσεων στον Κόκκινο Πλανήτη.

Ο Ελον Μασκ παρουσίασε πριν από λίγες μέρες τον οδικό χάρτη της μεταφοράς ανθρώπων στον Άρη και της δημιουργίας μιας μεγάλης αποικίας στον Κόκκινο Πλανήτη αναλύει τώρα το χρονοδιάγραμμα του εγχειρήματος.

Η δημιουργία μιας αποικίας στον Άρη αποτελεί το κορυφαίο όραμα του Μασκ και είναι όπως έχει δηλώσει παλαιότερα ο λόγος που ίδρυσε την Space X, η οποία έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη ιδιωτική διαστημική στον κόσμο.


 Η πρόοδος που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία και ειδικότερα οι επαναστατικοί επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι αλλά και τα διαστημόπλοια που κατασκευάζει οδήγησαν τον Μασκ στο να δηλώσει κάποια στιγμή πως πιστεύει ότι θα μπορέσει μέχρι το 2050 να έχει ηγηθεί της δημιουργίας μιας αποικίας στον Άρη που θα αποτελείται από δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Το σχέδιο

Ο Αμερικανός μεγιστάνας ανακοίνωσε χθες ότι εντός των δύο επόμενων ετών θα πραγματοποιηθούν πέντε μη επανδρωμένες αποστολές της Space X στον Άρη. Σε μια μακροσκελή του ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) ο Μασκ εξήγησε διεξοδικά το σχέδιο του αναφέροντας πώς αν οι πέντε μη επανδρωμένες αποστολές είναι πετυχημένες τότε οι επανδρωμένες αποστολές θα ξεκινήσουν το 2028. Αν κάτι δεν πάει καλά με τις μη επανδρωμένες αποστολές οι επανδρωμένες αποστολές θα καθυστερήσουν δύο χρόνια και θα ξεκινήσουν το 2030 αφού χρειάζονται δύο χρόνια ώστε να είναι στην ιδανική θέση για Γη και Άρης κατά την τροχιακή τους κίνηση ώστε να ξεκινούν από τον πλανήτη μας αποστολές εκεί.

Ο Μασκ ανέφερε επίσης ότι εμπόδιο στην ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου του για αποστολές στον Άρη και τελικά την αποίκηση του αποτελεί κατά την γνώμη του η κρατική γραφειοκρατία που δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις στην οργάνωση των αποστολών. Βρήκε μάλιστα ευκαιρία να κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς ως τον πολιτικό φορέα των ΗΠΑ που ευνοεί και στηρίζει την γραφειοκρατία και αποτελεί όπως είπε έναν από τους λόγους που δεν στηρίζει την Κάμαλα Χάρις.

Naftemporiki.gr