Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Επεκτείνει το εργοστάσιο παραγωγής η Space X για να φτιάχνει ένα διαστημόπλοιο κάθε μέρα και να στέλνει ανθρώπους στον Άρη

 

Θα παραχθεί εκεί και νέο μοντέλο του Starship

Λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του διαστημοπλοίου Starship, η SpaceX είπε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην επέκταση του «Starfactory», του εργοστασίου παραγωγής του Starship . Ο τελικός στόχος της διαστημικής εταιρείας του Ελον Μασκ είναι η κατασκευή ενός Starship την ημέρα.

Η δοκιμαστική πτήση της περασμένης ήταν μια μεγάλη νίκη για την SpaceX, σηματοδοτώντας την τέταρτη εκτόξευση που κρίθηκε ως απόλυτα πετυχημένη. «Έχουμε κατασκευασμένα Starship και πυραύλους Super Heavy για αρκετές εκτοξεύσεις από τη γραμμή παραγωγής καθώς το Starfactory συνεχίζει να αναπτύσσεται», δήλωσε η Τζέσι Άντερσον στέλεχος της γραμμής παραγωγής της SpaceX.

Η αποικία


Η εγκατάσταση θα κατασκευάσει επίσης το Starship 2, ένα βελτιωμένο μοντέλο του σκάφους που θα είναι ευκολότερο να παραχθεί μαζικά. «Η κατασκευή του νέου μεγα εργοστασίου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Όταν μπαίνεις σε αυτό το εργοστάσιο, είναι πραγματικά μια καταπληκτική εμπειρία. Τώρα αυτό θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε σημαντικά τον ρυθμό παραγωγής μας καθώς χτίζουμε προς τον μακροπρόθεσμο στόχο μας να παράγουμε ένα πλοίο την ημέρα και να βγούμε σύντομα από τη γραμμή παραγωγής, το Starship Version Two» λέει η Κέιτ Τάις, επικεφαλής του τμήματος Ποιότητας Συστημάτων Μηχανικής της Space X.

O Ελον Μασκ έχει δηλώσει ότι στόχος του με την κατασκευή του Starship είναι να στέλνει συνεχώς ανθρώπους στον Άρη και να δημιουργηθεί εκεί μέχρι το 2050 μια πολύ μεγάλη σε πληθυσμό αποικία.

Naftemporiki.gr