Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Κινέζοι δημιούργησαν ιό που μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε τρεις μέρες! (;)Έναν νέο ιό που μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε τρεις μέρες δημιούργησαν επιστήμονες στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Χεμπέι της Κίνας, χρησιμοποιώντας συστατικά του Έμπολα.


 Στόχος των επιστημόνων είναι να αναλύσουν την ασθένεια και τα συμπτώματά της, όμως η έρευνα τους προκαλεί φόβο. Ειδικά σε όσους γνωρίζουν πραγματικά τι είναι η Κίνα…

Η ομάδα ερευνητών στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Χεμπέι σύμφωνα με την dailymail.co.uk, χρησιμοποίησε μια μεταδοτική ασθένεια σε ζώα προσθέτοντας μια πρωτεΐνη που βρέθηκε στον Έμπολα, η οποία επιτρέπει στον ιό να μολύνει κύτταρα και να εξαπλωθεί σε όλο το ανθρώπινο σώμα.


Η ομάδα των χάμστερ που έλαβε τη θανατηφόρα ένεση «ανάπτυξε σοβαρές συστηματικές ασθένειες παρόμοιες με αυτές σε ανθρώπους ασθενείς με Έμπολα», συμπεριλαμβανομένης της πολυοργανικής ανεπάρκειας», ανέφερε η μελέτη.

Ενώ ορισμένα από τα χάμστερ ανέπτυξαν ψώρα στην επιφάνεια των βολβών των ματιών τους, που επηρέασε την όρασή τους.

Όταν συνέλεξαν τα όργανα των νεκρών χάμστερ οι Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί στην καρδιά, το ήπαρ, τη σπλήνα, τους πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, τα έντερα και τους εγκεφαλικούς ιστούς. 

Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι τα πειράματα παρείχαν μια  ταχεία προκλινική αξιολόγηση των ιατρικών αντίμετρων κατά του Έμπολα υπό συνθήκες ασφάλειας -2. Ενώ τα πειράματα με ιούς όπως ο Έμπολα απαιτούν ιδιαίτερα ασφαλείς εργαστηριακές εγκαταστάσεις (επιπέδου 4), παρ όλα αυτα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μελέτη ήταν επιτυχής…

https://anazitiseis.gr