Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες η δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του σούπερ πυραύλου της Space X και του διαστημικού σκάφους Starship της εταιρείας του Ελον Μασκ με το οποίο φιλοδοξεί εκτός των άλλων να στείλει μαζικά ανθρώπους στον Άρη. Η πρώτη δοκιμή που είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο είχε στεφθεί από αποτυχία αφού ο πύραυλος εξερράγη λίγο μετά την απογείωση του.
Παρόλα αυτά ο Μασκ είχε δηλώσει ικανοποιημένος αναφέροντας ότι έστω και έτσι θα συγκεντρωθούν χρήσιμα δεδομένα ώστε η επόμενη δοκιμή να είναι πετυχημένη αφού αυτές οι διαδικασίες χρειάζονται χρόνο και γίνονται βήμα βήμα. Βέβαια η δημοσιότητα και οι προσδοκίες που υπήρχαν πριν την δοκιμή εκείνη ήταν τόσο υψηλές που άπαντες καταχώρησαν την δοκιμή ως πλήρως αποτυχημένη.
Αφού έγιναν όσες διορθώσεις και επεμβάσεις απαιτούνταν στον πύραυλο και την όλη διαδικασία δόθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) το πράσινο φως για μια νέα δοκιμή. Ο πύραυλος αυτή την φορά εκτοξεύτηκε χωρίς προβλήματα και στον προγραμματισμένο χρόνο απελευθέρωσε το Starship. Όμως στη συνέχεια ο πύραυλος αντί να επιστρέψει στο έδαφος εξερράγη και πάλι ενώ μετά την αποσύνδεση χάθηκε η επαφή με το διαστημόπλοιο το οποίο επίσης καταστράφηκε στη συνέχεια.
Αν και οι περισσότεροι μίλησαν πάλι για αποτυχία τόσο ο Μασκ όσο και τα στελέχη της SpaceX δήλωσαν ικανοποιημένοι αφού αυτή τη φορά η εκτόξευση τουλάχιστον πήγε καλά και το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δεύτερο στάδιο της δοκιμής άρα έγινε ένα βήμα μπροστά και οργανώνουν τώρα νέα δοκιμή η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο εντυπωσιακά βίντεο ένα με την στιγμή του διαχωρισμού του πυραύλου με το διαστημόπλοιο και ένα από την έκρηξη που ακολούθησε.
Ο πύραυλος της Space X είναι ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και υπόσχεται επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία αφού θα μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία από αυτά που μεταφέρουν οι σημερινοί πύραυλοι και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές που το κάνουν οι σημερινοί πύραυλοι με σχετικά χαμηλό κόστος αφού στόχος είναι να είναι επαναχρησιμοποιούμενος. Το σκάφος Starship σχεδιάζεται να μεταφέρει 100 επιβάτες στο Διάστημα.