Το 2016 έφθασε στον Δία το σκάφος της αποστολής Juno της NASA. Το σκάφος παρατηρεί και εξερευνά αυτά τα έξι χρόνια τόσο τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος όσο και πολλά από τα δεκάδες φεγγάρια του. Οι εικόνες και τα δεδομένα που έχει καταγράψει έχουν αποκαλύψει μια σειρά από άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές τόσο του γίγαντα αερίου όσο και των δορυφόρων του. Έχουν επίσης αποκαλυφθεί νέα στοιχεία για την σχέση του πλανήτη με τα φεγγάρια του και τα διάφορα φαινόμενα που παράγονται από τις βαρυτικές και άλλες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα τους.
Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικής Επιστήμης που διεξάγεται στη Γρανάδα στην Ισπανία ο Τζέραλντ Εϊχσταντ που ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνονται σε τρισδιάστατη απεικόνιση τα νέφη του Δία και οι κολοσσιαίες χαοτικές καταιγίδες που εξελίσσονται στην ατμόσφαιρα του.
«Η αποστολή Juno μας προσφέρει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τον Δία με τρόπους που είναι αδύνατο να το κάνουμε με τα επίγεια τηλεσκόπια. Με τη βοήθεια του σκάφους της αποστολής μπορούμε να κοιτάζουμε τα νέφη και τα χαρακτηριστικά τους από διαφορετικές πλευρές και γωνίες ταυτόχρονα. Αυτό επιτρέπει την τρισδιάστατη παρουσίαση των μοτίβων των ανώτερων στρωμάτων των νεφών του Δία. Οι υπέροχες χαοτικές καταιγίδες το Δία ζωντανεύουν σε αυτές τις εικόνες παρουσιάζοντας τα νέφη που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα και ύψη» αναφέρει ο Τζέραλντ Εϊχσταντ που υποστηρίζει ότι οι εικόνες αυτές θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να εντοπίσουν νέα στοιχεία για τους ατμοσφαιρικούς μηχανισμούς του Δία όσο και για την χημική τους σύσταση.