Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πέταξε στο «Διάστημα» - Έφτασε σε ύψος 85 χλμ.

 Ολοκληρώθηκε το ιστορικό ταξίδι στο «διάστημα» (όχι ακριβώς καθώς έφτασε σε ύψος 86,1 χλμ. δηλαδή στη λεγόμενη «μεσόσφαιρα» η οποία είναι μετά την τροπόσφαιρα και την στρατόσφαιρα) )  διάρκειας περίπου μιας ώρας.

Για πρώτη φορά απλοί επιβάτες κατόρθωσαν να φτάσουν στα κράσπεδα του διαστήματος.

Για τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.. Μαζί με τον  δισεκατομμυριούχο ήταν δύο πιλότοι και δύο επιβάτες.

Λίγο μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε το live του πρώτου επιβατηγού ταξιδιού στη μεσόσφαιρα  το σκάφος της Virgin Galactic. Μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ παρουσιαστής της «εκτόξευσης» ήταν ο Στέφεν Κόλμπερτ. Συμπαρουσίαζε η μηχανικός Βερόνικα ΜακΓκάουαν,  αλλά και άλλοι εκπαιδευόμενοι αστροναύτες. 

Όλα πήγαν βάση σχεδίου. Το διαστημικό αεροσκάφος, μετέφεραν άλλα δύο μέχρι να φτάσουν σε συγκεκριμένα χιλιάδες πόδια ώστε να είναι δυνατή η εκτόξευση του στο διάστημα.  Το διαστημικό αεροπλάνο πυροδότησε  τους πυραυλοκινητήρες του, έκλινε σχεδόν απευθείας προς τα πάνω και επιτάχυνε περίπου τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου για να φτάσει σε ύψος 85 χλμ. .

Για τον σχεδιασμό του ταξιδιού, χρειάστηκε η βοήθεια ειδικών επιστημόνων εξειδικευμένων στην αεροναυπηγεία με ειδικότητα σε διαστημικά σκάφη. 

 https://www.defencenet.gr/