Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: H CIA δημοσιοποίησε το φάκελο "Εξωγήινοι - Ιπτάμενοι Δίσκοι" Η CIA απρόσμενα αποχαρακτήρισε ήδη τη βάση δεδομένων της για τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενο (UFO) -μια έρευνα δεκαετιών. Η απόφαση ελήφθη καθώς στενεύουν τα περιθώρια και απομένει ένα 6άμηνο σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες για να δημοσιοποιήσουν τα σχετικά ντοκουμέντα και έγγραφα.

Η ιστοσελίδα «Black Vault» που δημοσιοποιεί όσα έγγραφα αποχαρακτηρισε η CIA για υπτάμενα αντικειμενα, περιέχει ήδη αρκετά από αυτά. Ο Τζον Γκρίνγουαλντ Τζούνιορ, που έχει αναλάβει τον ιστότοπο, λέει ότι περιέχει όλα όσα διαθέτει η CIA για τα UFO.


Πολλά από τα σχετικά φαινόμενα (που μοιάζουν ιπτάμενοι δίσκοι) ενδέχεται να οφείλονται σε αντικατοπτρισμούς του φωτός ή σε λάθη στα όργανα των πιλότων. Ωστόσο κάποια από αυτά αποτελούσαν και αποτελούν αντικείμενο έρευνας από το Πεντάγωνο.

Ο Γκρίνγουολντ, που ξεκίνησε την έρευνα για τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης το 1996, όταν και ήταν 15 ετών, δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της CIA για να αποχαρακτηρίσει όλα τα αρχεία δεκαετιών. Μάλιστα, υποστήριξε ότι από παιδί πολεμά να πάρει επιπλέον αρχεία που διαθέτει η CIA.

«Είναι χιλιάδες σελίδες-ντοκουμέντα και πρέπει να τις σκανάρω μία προς μία κάθε φορά», ειπε ο ίδιος. Ο Γκρίνγουολντ αναρτά τα αρχεία στο website Black Vault. Ανάμεσα στις σελίδες υπάρχει μια ανεξήγητη έκρηξη σε μία μικρή πόλη της Ρωσίας. Οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι είδαν μια «κινούμενη φλογερή σφαίρα», και μιλούσαν για UFO. Οι στρατιωτικοί της περιοχής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για έκρηξη που οφειλόταν σε απόθεμα νιτρικού αμμωνίου. Το συμπέρασμα της CIA ήταν ασαφές. Ένα άλλο αρχείο αφορά έναν φυγά από τη Βοσνία που υποστήριξε ότι ήρθε σε επαφή με εξωγήινους.

Πάντως, ο Γκρίνγουολντ υποστηρίζει ότι η δημοσίευση των αρχείων αποτελεί ζήτημα δημόσιου συμφέροντος και σημειώνει ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν.

Η δημοσίευση έρχεται έξι μήνες πριν την αναφορά για τα UFO που πρόκειται να δημοσιοποιήσει η αμερικανική κυβέρνηση. Το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να αποκαλύψουν παρεμφερείς πληροφορίες, μετά από νομοσχέδιο που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι ειδικοί των μυστικών υπηρεσιών έχουν 180 μέρες για να συντάξουν επίσημη αναφορά για  μυστηριώδη αεροσκάφη ή άλλα ανεξήγητα.

https://slpress.gr/