Αρκετά συχνά βλέπουμε το κινητό μας ως το ασφαλές μας ψηφιακό καταφύγιο, με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιούμε προκειμένου να διατηρήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα: από φωτογραφίες μέχρι και στοιχεία πιστωτικής κάρτας. Επίσης, αν έχετε αυτές τις εφαρμογές στο κινητό σας, διαγράψτε τις αμέσως!
Για να μειώσεις τους πιθανούς κινδύνους υπάρχουν 3 παράμετροι. Πρώτον να μάθεις τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να χακάρει το κινητό σου, δεύτερον πώς θα τους αναγνωρίσεις και τρίτον πως θα προστατευτείς. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω θα τα μάθεις όλα αυτά και θα δεις και τα 15 σημάδια που μαρτυρούν πως μάλλον κάποιος σε έχει χακάρει.
#1. Βρίσκεις στο κινητό σου εφαρμογές που δεν έχεις εγκαταστήσει εσύ. Ύποπτο! Και φυσικά πρέπει να το τσεκάρεις. Πολλές φορές το λογισμικό σου όταν κάνει updates κατεβάζει εφαρμογές που χρειάζεται για να «τρέξει». Googl-αρε τι είναι αυτές οι καινούργιες εφαρμογές που είδες και έπειτα χωρίς καν να τις ανοίξεις διέγραψε τις.
#2. Κάποιες εφαρμογές δεν λειτουργούν όπως στην αρχή. Και όχι αυτό δεν είναι πρόβλημα του κινητού σου από την υπερφόρτωση, κάτι άλλο συμβαίνει που πρέπει να ψάξεις με κάποιον τεχνικό.
#3. Το τηλέφωνο σου κάνει επανεκκίνηση μόνο του, σβήνει, πληκτρολογεί αριθμούς ή ξεκινά τις εφαρμογές. Δεν φανταζόμαστε να πιστεύεις πως είναι τόσο έξυπνο που να τα κάνει όλα αυτά μόνο του χωρίς να το αγγίξεις. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
Δες το βίντεο που ακολουθεί και μάθε τη συνέχεια:
Τα λάθη που κάνεις και καταστρέφεις την μπαταρία του κινητού σου
Κυκλοφορούν πολλοί μύθοι σχετικά με την μπαταρία του κινητού σου και πως αυτή θα αντέξει περισσότερο. Και επίσης, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να πάψεις να πιστεύεις και να εφαρμόζεις για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.
Ανάμεσα τους υπάρχει και εκείνο που λένε ότι δεν είναι σωστό να το φορτίζεις τη νύχτα καθώς και ότι μπορείς να το φορτίζεις μόνο όταν σου έχει απομείνει λίγη μπαταρία. Επίσης, αυτά είναι τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι παρακολουθούν το κινητό σας.
Δείτε το βίντεο: