Το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Arlington (UTA) και η Ansys (NASDAQ: ANSS) αναπτύσσουν μια προηγμένη διαδικασία σχεδιασμού και ανάλυσης προκειμένου να επικυρώσουν μοντέλα συστημάτων της σημερινής και της επόμενης γενιάς υπερηχητικών αεροσκαφών της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η διαδικασία θα επιταχύνει σημαντικά την πιστοποίηση του κώδικα του λογισμικού προσομοίωσης, θα συμβάλλει στη μείωση των δαπανών ανάπτυξης υπερηχητικής τεχνολογίας και θα αυξήσει την παραγωγικότητας των μηχανικών.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η NASA έχουν δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη υπερηχητικών αεροσκαφών υψηλών ταχυτήτων, διαστημοπλοίων και πυραύλων. Ωστόσο, η χρηματοδότηση ενδέχεται να μην είναι βιώσιμη, καθώς μία πρωτότυπη δοκιμαστική πτήση κοστίζει στους φορολογούμενους έως και 100 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη μηχανικών με εμπειρία σχεδίασης υπερηχητικών αεροσκαφών.
Οι υψηλής πιστότητας επιλυτές της Ansys βασιζόμενοι στη φυσική, υποκινούν την πειραματική έρευνα υπερηχητικής τεχνολογίας – από την προσομοίωση του σχεδιασμού και την ανάλυση ανάμειξης αέρα και καυσίμου εντός του scramjet, έως τη μέτρηση της επίδρασης του θερμικού στρες στους αισθητήρες αεροσκαφών οι οποίοι λειτουργούν σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες.
Προσομοιώνοντας αυτά τα συστήματα, οι ομάδες των μηχανικών μπορούν να εξοικονομήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από φυσικές δοκιμές πρωτοτύπων και να επεκτείνουν περαιτέρω την έρευνα και την ανάπτυξη χρησιμοποιώντας λιγότερους υπαλλήλους. Αφού «τρέξουν» τα μοντέλα υπερηχητικών συστημάτων της Ansys, οι μηχανικοί του UTA μπορούν να επαληθεύσουν την ακρίβεια του λογισμικού, πραγματοποιώντας φυσικές δοκιμές πτήσεων υψηλής ταχύτητας στην υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα υπερηχητικών αεροσκαφών του UTA – τη μόνη δομή του είδους που δημιουργήθηκε από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.
«Με βάση τη φυσική, ο έλεγχος και η επαλήθευση μοντέλων εξαρτημάτων μέσα σε μια αεροσήραγγα που λειτουργεί σε υπερηχητικές ταχύτητες και θερμοκρασίες, παρέχει ένα σημαντικό τεχνολογικό πλεονέκτημα για τους πελάτες μας, και μας οδηγεί στην ταχύτερη ανάπτυξη οικονομικά αποδοτικών λύσεων», δήλωσε ο Luca Maddalena, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αεροδυναμικής του UTA. “Η αεροδυναμική σήραγγα arc-jet του πανεπιστημίου, θα βοηθήσει στην επαλήθευση του λογισμικού της Ansys για υπερηχητικές εφαρμογές και θα ενισχύσει έρευνα αιχμής στην αεροθερμοδυναμική, στην πρόκληση του scramjet και πολλών άλλων”
«Οι κοινοί πελάτες μας στον τομέα της αεροδιαστημικής απαιτούν σημαντικές μειώσεις του χρόνου διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις για την κατασκευή πολύπλοκων υπερηχητικών οχημάτων», δήλωσε ο Prith Banerjee, επικεφαλής τεχνολογίας της Ansys. «Συνεργαζόμενοι στενά με ένα από τα κορυφαία στην έρευνα υπερηχητικής πανεπιστήμια, οι συνδυασμένες δυνατότητές μας θα μετακινήσουν τα πρότυπα ανάπτυξης μακριά από τις ακριβές και μακροχρόνιες φυσικές δοκιμές πρωτοτύπων και θα προωθήσουν αποφασιστικά την ανάπτυξη των σημερινών και μελλοντικών υπερηχητικών αεροσκαφών. Η Ansys λειτουργεί στην Ελλάδα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης από τις αρχές του 2019, μέσω της εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας Helic.
Σχετικά με την Ansys
Αν έχετε δει ποτέ εκτόξευση πυραύλων, αν έχετε πετάξει με αεροπλάνο, έχετε οδηγήσει αυτοκίνητο, χρησιμοποιήσει υπολογιστή, αγγίξει μια κινητή συσκευή, διασχίσει μια γέφυρα ή έχετε χρησιμοποιήσει τεχνολογία wearable, πιθανότατα έχετε χρησιμοποιήσει ένα προϊόν για τη δημιουργία του οποίου το λογισμικό Ansys έπαιξε κρίσιμο ρόλο. Η Ansys είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην μηχανική προσομοίωση.
Μέσω της στρατηγικής μας για την Περιστατική Μηχανική Προσομοίωση, βοηθάμε τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο να προσφέρουν ριζικά καλύτερα προϊόντα στους πελάτες τους. Προσφέροντας το καλύτερο και ευρύτερο χαρτοφυλάκιο λογισμικού μηχανικής προσομοίωσης, τους βοηθάμε να λύσουν τις πιο περίπλοκες σχεδιαστικές προκλήσεις και να δημιουργήσουν προϊόντα που περιορίζονται μόνο από τη φαντασία. Η Ansys Ιδρύθηκε το 1970 και έχει την έδρα της νότια του Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανία στις ΗΠΑ. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ansys.com για περισσότερες πληροφορίες.