Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες - Οδηγίες σωστής χρήσης





SOLARNET Α.Ε. 
Βιομηχανία Μπόϊλερ & Ηλιακών Συσκευών
79 χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας
Ύπατο Θήβας, 32200, Νομός Βοιωτίας
Τηλ: 210 5595624  Fax: 210 5595723
Email: info@assosboilers.com   Web: www.assosboilers.com





Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ASSOS BOILERS, διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα και απόδοση.  Προκειμένου να απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια το ζεστό νερό από τον ήλιο που μας προσφέρει ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας, η ASSOS BOILERS μας δίνει πιο κάτω, χρήσιμες πληροφορίες για τη σωστή χρήση του.



• Σε δύο περίπου ημέρες μετά την εγκατάστασή του, ο ηλιακός θερμοσίφωνας φθάνει την μέγιστη απόδοσή του. Αυτές τις δύο πρώτες ημέρες, συνιστάται να αποφύγετε την κατανάλωση ζεστού νερού ακόμη και εάν έχει ηλιοφάνεια.
• Κάθε χρόνο να κάνετε έλεγχο για το επίπεδο του αντιψυκτικού υγρού στο κλειστό κύκλωμα. Το κλειστό κύκλωμα θα πρέπει να συμπληρώνεται μόνο με αντιψυκτικό-θερμικό υγρό που σας προτείνει ο κατασκευαστής.
• Σε περιοχές όπου υπάρχει πολύ σκόνη, σας συμβουλεύουμε να ξεπλένετε το τζάμι του ηλιακού συλλέκτη με νερό κάθε δυο μήνες, έτσι ώστε να απομακρύνετε την σκόνη που συσσωρεύεται πάνω στο τζάμι, εκτός και εάν υπάρχει αρκετή βροχόπτωση.
• Σε περίπτωση που σπάσει το τζάμι του ηλιακού συλλέκτη (π.χ. από χοντρή χαλαζόπτωση), το τζάμι θα πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως, για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά στον συλλέκτη.
• Οι αρχές και οι κώδικες απαιτούν, για όλους τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, να ελέγχεται η λειτουργία των βαλβίδων, μια φορά το χρόνο. Εμείς συνιστούμε επίσης το ίδιο διάστημα να ελέγχετε, τις βίδες, τα παξιμάδια, τα ούπα, τα στριφώνια και τα ελάσματα στήριξης, μήπως έχουν χαλαρώσει ή φθαρεί κυρίως όταν ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι τοποθετημένος σε περιοχή κοντά στη θάλασσα. Σε περίπτωση φθοράς τους, πρέπει να αντικατασταθούν.
• Αν πρόκειται να απουσιάσετε για μεγάλο διάστημα (π.χ. για καλοκαιρινές διακοπές) συνιστάται να καλύπτετε του ηλιακούς συλλέκτες με ένα αδιαφανές κάλυμμα για να αποφεύγεται η εξάτμιση του αντιψυκτικού υγρού λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται, λόγω του ότι δεν γίνεται καμία κατανάλωση ζεστού νερού.
• Η δεξαμενή νερού δεν πρέπει να μένει ποτέ χωρίς νερό. Μην αδειάζετε το νερό της δεξαμενής για πολλή ώρα, παρά μόνο για όσο χρόνο χρειάζεται για την αλλαγή της ράβδου μαγνησίου ή της ηλεκτρικής αντίστασης και αμέσως ανοίξτε ξανά την παροχή νερού. Αν η δεξαμενή νερού παραμείνει για πολλές ώρες χωρίς νερό υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν ρωγμές και αποκόλληση της εσωτερικής προστασίας (glass) της δεξαμενής.
• Σε περιοχές όπου η πίεση παροχής νερού ξεπερνάει τα 6 Bar είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μειωτήρας πίεσης για προστασία της συσκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site μας www.assosboilers.com ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 5595624