Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Βρέθηκε «γίγαντας» προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών στα Σκόπια


Βρέθηκε «γίγαντας» προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών στα Σκόπια

Απίστευτη ανακάλυψη στα Σκόπια αφού βρέθηκε προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών σε χωράφι.
Ένας Σκοπιανός ανακάλυψε απολιθώματα από τον τεράστιο σκελετό προϊστορικού ελέφαντα, ενός ζώου, που σύμφωνα με τους ειδικούς, προϋπήρξε των μαμούθ.

Οι παλαιοντολόγοι που εξέτασαν τα ευρήματα, ακολούθησαν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να ορίσουν την «ηλικία» των απολιθωμάτων.
Τα αποτελέσματα που έβγαλαν τα τεστ, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Τα απολιθώματα ελέφαντα που βρέθηκαν στο χωράφι των Σκοπίων, ήταν ηλικίας 8 εκατ. ετών.
Η αναφορά για τα ευρήματα κινητοποίησαν άμεσα παλαιοντολόγους από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Επιστήμονες από το Εθνικό Μουσείο Επιστημών των Σκοπίων και από το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Σόφιας, μελέτησαν τα δείγματα και κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αξιολογήσουν το μέγεθος του τεράστιο ζώου.
Όπως ανακοίνωσαν, τα απολιθώματα προέρχονται από προϊστορικό ελέφαντα, που έζησε πριν από 8 εκατ. χρόνια, την εποχή του Μειοκαίνου, στη σημερινή περιοχή Dolni Disan, στο κέντρο των σημερινών Σκοπίων.
Το βάρος του ήταν σχεδόν 10 τόνοι και η ηλικία του ήταν περίπου 50 ετών.
Κατά τη διάρκεια του Μειοκαίνου, η περιοχή που βρέθηκε το απολίθωμα ήταν σαβάνα και το κλίμα έμοιαζε πολύ με εκείνο της σημερινής Αφρικής.
tribune.gr