Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στην Στοκχόλμη, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Σύμφωνα με έρευνες που πραγαματοποιήθηκαν, τρεις φέτες μπέικον είναι αρκετές για να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο
Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στην Στοκχόλμη, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές καθώς, σύμφωνα με τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν -από κορυφαίους μελετητές-, τρεις φέτες μπέικον την ημέρα είναι αρκετές για να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και μάλιστα από καρδιά.
Να σημειωθεί πως στην έρευνα οι μελετητές ασχολήθηκαν και με την επικινδυνότητα που εγκυμονεί η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος σε καθημερινή βάση.
Σύμφωνα με την μελέτη οι υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες μαγειρεύεται το κρέας παράγουν ετεροκυκλικές αμίνες, χημικές ουσίες που θεωρούνται υπαίτιες για την εμφάνιση διάφορων ειδών καρκίνου.
pronews