Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Το οκτακόπτερο δύο θέσεων είναι ελεύθερο να πετάξει

Έχουμε παρακολουθήσει με προσοχή την πρόοδο του Workhorse SureFly από τότε που εμφανίστηκε στο Air Show του Παρισιού τον Ιούνιο και τώρα ειναι έτοιμο για το μεγάλο ντεμπούτο του! 

Το οκτακόπτερο δύο θέσεων ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση, αφού λάβει την επίσημη έγκριση από τις αρχές για να απογειωθεί στο CES στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα.
Όπως και άλλες πολλές "ατομικές ιπτάμενες μηχανές" που βρίσκονται επί του παρόντος στο εργοστάσιο, το SureFly υπόσχεται να μεταφέρει αυτόνομα τους ανθρώπους από το σημείο Α στο Β, αν και τα πρώτα μοντέλα του θα λειτουργήσουν πιλοτικά μέσω χειριστηρίου (joystick).
Ενώ άλλα αεροπορικά ταξί, όπως το Volocopter, το Ehang και το Autonomous Passenger Drone βασίζονται σε ηλεκτροκινητήρες, το υβριδικό SureFly φέρνει βενζίνη στο μείγμα, επιτυγχάνοντας εμβέλεια περίπου 112 χιλ. Βασίζεται δε,  σε συνολικά οκτώ αντί-περιστρεφόμενους έλικες που είναι σταθεροί σε τέσσερις βραχίονες  και ικανοί  να ανυψώσουν ως μέγιστο φορτίο 180 kg.

Η Workhorse ανακοίνωσε σήμερα, ότι έλαβε ένα Πειραματικό Πιστοποιητικό Αξιοπλοΐας για το SureFly από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, που της επιτρέπει να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις στο CES.
 Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτές οι πτήσεις θα γίνουν δημοσία και αν  θα υπάρχει επιβάτης σ αυτές. Η εταιρεία είχε δηλώσει -όταν τις ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο -ότι αυτές οι πτήσεις θα είναι επανδρωμένες , αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά για επιβάτες στο τελευταίο δελτίο τύπου.
Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι ένα πολλά υποσχόμενο βήμα, επειδή σχετικά με  τα ιπτάμενα ταξί, υπάρχουν πολλές τολμηρές ιδέες και προβλέψεις!
  Παρόλο που ο Ehang drone έλαβε Πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από την FAA τον Ιούνιο του 2016, με σχέδια να ξεκινήσει τη δοκιμή στη Νεβάδα, τίποτα δεν έχει προβληθεί από τότε. Το Volocopter μπορεί να το δει κανείς σε βίντεο με μη επανδρωμένες πτήσεις στο Ντουμπάι και το Γραφείο Τύπου του Dubai Media Office  και λέγεται ότι οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια.
Το Workhorse μπορεί να μεταφέρει  κάποιο σχετικό βάρος. Αρχικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί  πανω σε άλλα οχήματα, όπως ηλεκτρικά φορτηγά, φορτηγά που εκτοξεύουν αεροσκάφη από την οροφή  καθώς και ένα που αναπτύχθηκε μαζί με το παγκόσμιο ναυτιλιακό γιγαντιαίο UPS. Οι κινητήρες που χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη SureFly χρησιμοποιούνται ήδη στο σούπερ σκούτερ i3 και C600 της BMW.


The Workhorse Surefly relies on a total of eight contra-rotating propellors fixed to four arms to...

Η εταιρεία ελπίζει να λάβει την πλήρη έγκριση της FAA στα τέλη του 2019, οπότε  εύκολα, όλα αυτά ,μεταφράζονται σε ένα ταξί που θα  πετάει και  το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα  μπορέσουμε να το   δούμε! 
μετάφραση : Efenpress
newatlas.com