Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Νέα θεωρία για το πως κόπηκαν οι πέτρες στο Puma Punku (βίντεο)



Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες για το πώς θα μπορούσαν να έχουν κοπεί οι πέτρες στο Puma Punku. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν είναι αποδεκτή από τους αρχαιολόγους, παρότι ούτε οι ίδιοι έχουν κάποια εξήγηση.
 
Το Puma Punku είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη που μπορείτε να ταξιδέψετε στην Νότια Αμερική. Βρίσκεται στη Βολιβία.
 
Αυτό το αρχαίο μεγαλιθικό μνημείο έχει αμφισβητηθεί από αρχαιολόγους και ερευνητές για δεκαετίες, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει αβίαστα να εξηγήσουν πώς ο απίστευτος αυτός αρχαιολογικός χώρος ανεγέρθηκε από τον άνθρωπο πριν από χιλιάδες χρόνια, «χωρίς τη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας και εργαλείων.»
 
Το μυστήριο που αφορά το Puma Punku είναι, πώς οι αρχαίοι ανθρωπότητα κατάφερε να μεταφέρει αυτά τα τεράστια μπλοκ πέτρας από τα λατομεία που απέχουν περίπου 100 km.
 
Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα είναι πώς κατάφεραν να κόψουν με ακρίβεια αυτές τις μεγάλες πέτρες. Μηχανικοί και κατασκευαστές από όλο τον κόσμο σήμερα δεν μπορούν να απαντήσουν ούτε να αναπαράγουν αυτά τα επιτεύγματα που έγιναν από τους αρχαίους χιλιάδες χρόνια πριν.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το Ντοκιμαντέρ με το Μυστήριο του Puma Punku (Ελληνικοί υπότιτλοι)
pronews