Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η μπαταρία του κινητού που θα διαρκεί διπλάσιο χρόνο!


Οι μπαταρίες αναβαθμίζονται συνεχώς, έτσι ώστε να συμβαδίσουν με την διαρκώς αυξανόμενη εξάρτησή μας από τα smartphones.
Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία SolidEnergy έχει δημιουργήσει μια μπαταρία που έχει το μισό μέγεθος ενός iPhone 6, αλλά μεγάλη ισχύ.

Η μικρή αλλά ισχυρή μπαταρία σημαίνει ότι τα κινητά θα μπορούσαν σύντομα να προσφέρουν τη διπλάσια διάρκεια ζωής, χωρίς να αποκτήσουν μεγαλύτερο μέγεθος.
Ο Qichao Hu, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Με δύο φορές την πυκνότητα ενέργειας, μπορούμε να κατασκευάσουμε μια μπαταρία στο μισό μέγεθος, αλλά να εξακολουθεί να διαρκεί το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως μια μπαταρία ιόντων λιθίου».
Η μπαταρία μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο γιατί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντί της κατασκευής από γραφίτη, είναι φτιαγμένη με ένα πολύ λεπτό, υψηλής ενέργειας φύλλο λιθίου.
Το υλικό αυτό μπορεί να κρατήσει περισσότερα ιόντα και ως εκ τούτου μπορεί να παρέχει περισσότερη ικανότητα ενέργειας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι νέες μπαταρίες θα είναι επεκτάσιμες και ελπίζει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα smartphones, από τις αρχές του 2017. Επιπλέον υπάρχουν σχέδια να γίνει η χρήση τους και σε άλλες συσκευές πέρα από τα κινητά, όπως σε drones, ρολόγια και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν οι ειδικοί μπορούν να φτιάξουν μια μπαταρία με το ίδιο μέγεθος που έχουν οι σημερινές, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια και δύναμη που θα καλύπτει μεγαλύτερες ανάγκες.
Η ισχύς της μπαταρίας δεν έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική ώθηση.
http://techit.gr/