Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Αντίσταση Θερμοσίφωνα με Λάδι: Mια Καινοτομία που έγινε Πράξη!

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Πρίν λίγο καιρό είχαμε αναρτήσει ένα άρθρο μας με τίτλο “Οικονομία στο θερμοσίφωνα σημαίνει μικρότερο λογαριασμό στη ΔΕΗ”. Το άρθρο αυτό το βρήκαν πολύ ενδιαφέρον αρκετοί αναγνώστες του ιστολογίου. Ένας απο αυτούς, ο κ.Σπύρος Συσκάκης απο τα Μάλλια της Κρήτης είχε την ευγένεια να φτειάξει την οικονομικής κατανάλωσης αντίσταση που περιγράφαμε, για να μας δείξει ότι στην Κρήτη υπάρχουν Έλληνες που τους αρέσει το νέο και που θέλουν τη προκοπή της χώρας. Το έκανε οικειοθελώς και τον συγχαίρουμε. Η Ελληνική φαντασία δούλεψε και το αποτέλεσμα το βλέπετε στη φωτογραφία.
Φαντάζομαι σύντομα θα αναρτήσουμε νεότερα γύρω απο το θέμα. σχετικά με τις επιδόσεις. Το θέμα βέβαια δεν τελειώνει εδώ. Θα ήταν ευχάριστο να υπήρχαν και άλλοι Συσκάκηδες στην Ελλάδα. Θα πρόσφεραν περισσότερα απο τα μπρίκια που κάνουν τον πολιτικό. Η πράξη είναι αυτή που μετράει.


O κ.Συσκάκης δεν σταμάτησε μόνο στη κατασκευή της συσκευής που προτείναμε, με ότι μέσα υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικά στην Ελλάδα, προχώρησε και σε μελέτη για το καταλληλότερο λάδι, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη συσκευή. Με δεδομένα αυτά του διαγράμματος αριστερά είναι ευνόητο, ποιά είναι η καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν λεφτά στο τραπέζι.
Απο οικονομική άποψη η συσκευή αυτή τί σημαίνει άμεσαγια τον Ελλήνα καταναλωτή; Βασικά σημαίνει μια σημαντικήσυμπαντική οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος, καλύτερη ποιότητα ζωής και μικρότερο λογαριασμό στη ΔΕΗ! Όλα αυτά άμεσα. Πρόκειται για μια πραγματική προσφορά στην Εθνική Οικονομία.
Στη φωτογραφία αριστερά, φαίνεται το αποτέλεσμα ενός πρώτου πειράματος πριν ξεκινήσει η τελική κατασκευή που σας παρουσιάσαμε. Στο εξωτερικό δοχείο υπήρχε πάντα νερό. Το εσωτερικό δοχείο στη μια μέτρηση υπήρχε νερό και στην άλλη λάδι. Το θερμόμετρο μέτραγε πάντα τη θερμοκρασία στο εξωτερικό δοχείο. Το λάδι το οποίο χρησιμοποιήθηκε ήταν αγνό παρθένο λάδι Κρήτης! Όλα έγιναν, πρίν αποφασισθεί να ξεκινήσει η τελική κατασκευή απο το κ.Συσκάκη. Παρατηρείστε πόσο γρήγορα ανέβηκε η θερμοκρασία στο εξωτερικό δοχείο με το νερό όταν στο εσωτερικό υπήρχε λάδι αντί για νερό, που θερμαινόταν με αντίσταση για παρασκευή καφέ! Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν το αναμενόμενο.
Μήπως η Ακαδημία Αθηνών (και η άλλη της Αχαμνών) πρέπει να δώσει ένα βραβείο για τη συγκεκριμένη εφεύρεση στο κ.Συσκάκη; To Νόμπελ θέλει προσόντα…

http://zcode-gr.blogspot.jp/