Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Tο πιο λεπτό πληκτρολόγιο του κόσμου



Το πιο λεπτό πληκτρολόγιο στον κόσμο, πάχους ενός χιλιοστού, αποκάλυψε η βρετανική CSR, η οποία εδρεύει στο Κέμπριτζ. Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τα ασύρματα ακουστικά Beats και συσκευές για τους φίλους της φυσικής άσκησης από την Nike, και αναμένεται να σημειώσει επιτυχία με το πληκτρολόγιό της, πρωτότυπο του οποίου παρουσίασε εν όψει της έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στο Βερολίνο- ωστόσο, θα αρχίσει να διατίθεται προς πώληση μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, στην ουσία αποτελεί μία εύκαμπτη, ασύρματη οθόνη αφής πάχους ενός χιλιοστού, ωστόσο ο τρόπος και η μορφή που θα εξέλθει στην αγορά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους κατασκευαστές. Θεωρείται πως κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει ως ένα ελαφρύ, ασύρματο πληκτρολόγιο για συσκευές tablet, παρόλα αυτά, ο Πολ Γουΐλιαμσον, στέλεχος της εταιρείας, διευκρίνισε πως προς το παρόν πρόκειται για λειτουργικό πρωτότυπο που αποτελεί μία «ματιά μπροστά» παρά για κάτι που θα διατεθεί προς πώληση στους καταναλωτές.
Το πληκτρολόγιο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Cambridge Inkjet Technology, και το interface του μπορεί να παραμετροποιηθεί, κάτι που «ανοίγει» ορίζοντες για χρήση του από άτομα που μιλούν άλλες γλώσσες από την αγγλική, ή εξειδίκευσή του για συγκεκριμένες δραστηριότητες- ή, απλά, για αλλαγές από ανθρώπους που θέλουν να επιλέξουν αυτοί έναν πιο «προσωπικό χαρακτήρα». Επίσης, η οθόνη αφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνεργασία με χαρτί, για πέρασμα χειρόγραφων σημειώσεων στον υπολογιστή.
H CSR, ιδρυθείσα το 1999, είναι κομμάτι μίας σειράς εταιρειών που δημιουργήθηκαν γύρω από το Κέμπριτζ – την περιοχή που αποκαλείται «SiliconFen»- και επικεντρώνονται σε έρευνες πάνω στην υψηλή τεχνολογία.
Πληροφορίες: naftemporiki.gr-thestival.gr