Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τον Άρη (βίντεο)




ΜΙΝΑ ΠΕΠΠΑ 



Το πρώτο ηχητικό μήνυμα μετέδωσε το Curiosity από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Πρόκειται για ηχογραφημένο μήνυμα του διοικητή της NASA Τσαρλς Μπόλντεν, το οποίο είχε υπογραφηθεί πριν την αποστολή του Άρη, με στόχο να εξετασθεί η δυνατότητα μετάδοσης του μετά την απόβαση του Curiosity στον κόκκινο πλανήτη.

Τελικώς όλα πήγαν καλά και το ηχογραφημένο μήνυμα του επικεφαλής της NASA μεταδόθηκε από τον Άρη στη Γη με απόλυτη επιτυχία.

Ακολουθεί το μήνυμα του διοικητή της NASA Τσαρλς Μπόλντεν.




"Γεια σας. Είμαι ο Τσάρλι Μπόλντεν, ο διοικητής της NASA, και σας μιλώ, μέσω της δυνατότητας μετάδοσης του Curiosity, το οποίο είναι τώρα στην επιφάνεια του Άρη.

Από την αρχή του χρόνου, η περιέργεια της ανθρωπότητας, μας οδήγησε να αναζητούμε διαρκώς νέα ζωή, νέες δυνατότητες πέρα από τον ορίζοντα. Θέλω να συγχαρώ τους άνδρες και τις γυναίκες της οικογένειας της NASA, καθώς και των ιδιωτικών και κυβερνητικών εταίρων μας σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό το βήμα ως τον Άρη.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Η προσγείωση ενός οχήματος στον Άρη δεν είναι εύκολη υπόθεση –και άλλοι έχουν προσπαθήσει- μόνο η προσπάθεια της Αμερικής στέφθηκε με επιτυχία. Η επένδυση που κάνουμε, η γνώση που ελπίζουμε να κερδίσουμε από την παρατήρηση και την ανάλυση μας από το κρατήρα Gale, θα μας πει πολλά για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον Άρη, καθώς και τις παρελθούσες και μελλοντικές δυνατότητες για τον πλανήτη μας.

Το Curiocity θα αποφέρει οφέλη στη γη και θα εμπνεύσει μια νέα γενιά επιστημόνων και εξερευνητών, καθώς προετοιμάζεται το έδαφος για μια επανδρωμένη αποστολή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Σας ευχαριστώ.
"  


pheme.gr