Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Διευκρινίσεις της Kodak για την πτώχευση

Πριν από λίγες ημέρες, η Kodak κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 11 περί αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προάγγελος χρεοκοπίας, ωστόσο η εταιρεία σπεύδει να διευκρινίσει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κodak Antonio Perez μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Μόνο τα κεντρικά της Kodak και οι θυγατρικές της που έχουν βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέρος της αναδιοργάνωσης της εταιρείας, οι θυγατρικές εκτός Ηνωμένων Πολιτειών δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο αυτό και επομένως θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε όλους τους πελάτες μας παγκοσμίως κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».

Σύμφωνα με το Πτωχευτικό Δίκαιο των ΗΠΑ η εταιρία δεν θα πτωχεύσει αλλά θα μπει σε ένα καθεστώς συντήρησης και αναδιάρθρωσης κάτι που θα της επιτρέψει να συνεχίσει κανονικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες να αναδιοργανώσει το χρέος, τα κόστη και τις άλλες υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, η εταιρία CPI ως επίσημος διανομέας των Kodak Document Scanners, ενημερώνει ότι η αίτηση της Eastman Kodak Company για το άρθρο 11 του κώδικα αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων των ΗΠΑ αφορά αποκλειστικά και μόνο την επιχειρηματική δραστηριότητα της Kodak στις ΗΠΑ και δεν επηρεάζει την λειτουργία της Kodak Document Imaging στην Ευρώπη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των Kodak Document Scanners.

Έτσι σύμφωνα με την εταιρία, θα συνεχιστούν κανονικά η εκτέλεση των παραγγελιών οι εγγυήσεις, οι εκπτώσεις και όλα τα προγράμματα εξυπηρέτησης πελατών - για τους εμπορικούς πελάτες αλλά και για τους πελάτες που προμηθεύονται προϊόντα Kodak από εμπόρους Λιανικής.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr/real.gr