Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ασφαλή αεροδρόμια με θερμικούς ανιχνευτές ψεύδους και κλωνοποιημένους σκύλους με ισχυρή όσφρηση

Νωρίτερα φέτος, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών έδωσε μία μικρή γεύση του οράματός της σχετικά με τα σημεία ελέγχου του μέλλοντος, όπως μια σειρά «σηράγγων» με φωτισμό νέον και εξοπλισμένων με μια σειρά από ανιχνευτές όπως ακτίνες Χ, μετάλλων, υγρών κτλ.

Οι συχνοί ταξιδιώτες οι οποίοι θα έχουν ολοκληρώσει τους όποιους ελέγχους με τις κυβερνητικές αρχές, θα περνάνε από τον διάδρομο χαμηλής ασφάλειας, με επίδειξη μόνο της ταυτότητάς τους. Οι άλλοι, θα περνάνε από τους εν λόγω διαδρόμους, τους υπερσύγχρονους και γεμάτους με κάθε λογής αισθητήρα και ανιχνευτήρα.


Τώρα σε περίπτωση που αισθάνεστε ένοχος ή έχετε κάτι να κρύψετε, καλά θα κάνετε να αγχωθείτε επιπλέον, μιας και μία ομάδα Βρετανών ερευνητών υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει έναν θερμικό ανιχνευτή ψεύδους που θα είναι ικανός να εντοπίζει εκείνους που έχουν κάτι να κρύψουν.

Από την άλλη ο καθηγητής Byeong-Chun Lee, ο οποίος εδραίωσε τη φήμη του το 2005 ως η κινητήριος δύναμη πίσω από την επίτευξη του πρώτου κλώνου σκύλου στον κόσμο, έχει φέρει μια νέα γενιά υπερ-σκύλων, αναφορικά με τις ικανότητές τους στην όσφρηση, στο αεροδρόμιο Incheon της Νότιας Κορέας. Μπορεί να μοιάζουν με μία συνηθισμένο αγέλη golden Labrador Retrievers, αλλά τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι όλα γενετικά πανομοιότυπα με τον «Chase», έναν σκύλο του οποίου το θρυλικό του ρύγχος τον κράτησε στην κορυφή των σκύλων της ανίχνευσης ναρκωτικών της πόλης Incheon μέχρι και τη συνταξιοδότησή του το 2007.
proho