Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Το πρώτο ζώο με τεχνικό DNA!

Στην δημιουργία του πρώτου ζώου που περιέχει τεχνητές πληροφορίες στο DNA του προχώρησαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Cambridge καθώς κατάφεραν για πρώτη φορά να ανασχεδιάσουν τον γενετικό κώδικα ενός ζωικού οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του πανεπιστημίου Cambridge με επικεφαλής τους Σεμπάστιαν Γκράις και Τζέισον Τσιν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν τα πειράματά τους με τον νηματώδη σκώληκα του είδους Caenorhabditis Elegans, μήκους μόλις ενός χιλιοστού, ο οποίος περιέχει περίπου μόνο χίλια κύτταρα στο διάφανο σώμα του.


Μάλιστα, οι επιστήμονες πέτυχαν να εισάγουν στο γενετικό κώδικα των σκωλήκων συνθετικά βιολογικά μόρια που δεν είναι γνωστά στο φυσικό κόσμο. Στη Φύση χρησιμοποιούνται μόνο 20 αμινοξέα για την κωδικοποίηση των γενετικών πληροφοριών στα γονίδια, προκειμένου να παραχθούν οι χιλιάδες διαφορετικές πρωτεΐνες. Οι Βρετανοί ερευνητές κατόρθωσαν να συμπεριλάβουν στο γενετικό κώδικα ένα ακόμα (21ο) αμινοξύ, που δεν υπάρχει καν στη φύση.
newsbomb