Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η Intel εγκαινιάζει την αγορά των Ultrabooks


Στο πλαίσιο της έκθεσης Computex που διεξάγεται στην Ταϊβάν, η Intel παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τις απόψεις της για το μέλλον των φορητών υπολογιστών. Κεντρική θέση στο όραμα της Intel κατέχουν τα λεγόμενα Ultrabooks.

Τα Ultrabooks είναι, σύμφωνα με την Intel, ο ιδανικός συνδυασμός notebook και tablet. Πρόκειται για φορητούς υπολογιστές με φυσικό πληκτρολόγιο που έχουν πάχος το πολύ 2 εκατοστά και μπαταρία που αντέχει γύρω στις 10 ώρες. Η ταχύτητα απόκρισης είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, εξ ου και η χρήση SSD ή SSD caching. Οι υπολογιστές αυτοί δανείζονται από τα tablets στοιχεία όπως η εκκίνηση ή η επαναφορά στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Οι τιμές των Ultrabooks θα πρέπει να είναι το πολύ 1.000 δολάρια, σύμφωνα με την Intel.

Η εταιρεία έχει βάλει ως στόχο να μεταφέρει το 40% της παραγωγής της από τα Notebooks στα Ultrabooks μέσα στην επόμενη χρονιά. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα είναι εφικτό μόνο αν οι κατασκευαστές πειστούν και κυκλοφορήσουν μοντέλα στις προδιαγραφές που ορίζει η Intel.

Πηγή: e-pcmag