Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το YouTube γίνεται… σινεμά


Με την νέα υπηρεσία προβολής ταινιών, το YouTube θα χρεώνει τους χρήστες από 1 έως 4 δολάρια  για κάθε ταινία

Εκτός τα εκατομμύρια βίντεο, το YouTube θα προβάλει και ολόκληρες ταινίες

Πέρα από τα εκατομμύρια δωρεάν ερασιτεχνικά βίντεο που οι χρήστες "ανεβάζουν" στο YouTube, η εταιρεία έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες συνεργασίας και με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, όπως Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures κ.ά. δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες της σελίδας να μπορούν πλέον να παρακολουθούν νοικιασμένες πάνω από 3.000 γνωστές κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ και όχι μόνο.


Το YouTube χρεώνει τους χρήστες από 99 σεντς έως 3,99 δολάρια για κάθε ταινία, με τις περισσότερες να κοστίζουν 2,99 δολάρια, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο και το Ρόιτερ. Εκτός από τις διάσημες ταινίες του Χόλιγουντ, ο χρήστης θα μπορεί να νοικιάσει και ταινίες του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, αλλά και άλλων χωρών.
O χρήστης έχει περιθώριο 30 μέρες να αρχίσει να βλέπει μια ταινία, που έχει νοικιάσει, και περιθώριο 24 ωρών να τη δει, από τη στιγμή που θα αρχίσει να την προβάλλει. Πολλές ταινίες θα αρχίσουν να διατίθενται στο YouTube αμέσως μόλις κυκλοφορήσει το σχετικό DVD στην αγορά.

Αρχικά, η νέα υπηρεσία στη διεύθυνση youtube.com/movies θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και των εξειδικευμένων online υπηρεσιών ενοικίασης βιντεοταινιών, όπως η Hulu και η Netflix.

"Σήμερα κάποιος περνάει μόλις 15 λεπτά τη μέρα στο YouTube και πέντε ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Όμως, καθώς τα σύνορα ανάμεσα στο online (διαδικτυακή σύνδεση) και το offline (εκτός σύνδεσης) συνεχίζουν να θολώνουν, πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει", δήλωσε ο επικεφαλής του YouTube, Σαλάρ Καμανγκάρ.

Το YouTube είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος διαδικτυακός τόπος στον κόσμο και ελπίζει, με τις νέες πρωτοβουλίες του, να κερδίσει περισσότερους χρήστες-θεατές.
skai.gr