Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η Microsoft παρουσίασε την επόμενη έκδοση "Mango"

Η Microsoft παρουσίασε την επόμενη έκδοση των Windows Phone για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, με την κωδική ονομασία «Mango».

Το νέο λογισμικό περιλαμβάνει περισσότερα από 500 νέα χαρακτηριστικά, προσφέροντας καινούριες δυνατότητες για την επικοινωνία, τις εφαρμογές και το διαδίκτυο.


Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες των Windows Phone 7 από το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται και η ενσωμάτωσή της στα νέα κινητά τηλέφωνα. Την ίδια χρονική περίοδο, τα Windows Phone θα διατεθούν σε επιπλέον γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Επίσης περισσότερες χώρες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Marketplace, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεργασίες με επιπλέον κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Μεταξύ άλλων, το Mango θα ενσωματώνει το πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer 9 και τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft.

Από τον Οκτώβριο του 2010, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα Windows Phone 7, το «οικοσύστημά» τους διευρύνεται, έχοντας πλέον περισσότερες από 17.000 εφαρμογές διαθέσιμες στο Marketplace. Συσκευές που «τρέχουν» τα Windows Phone, είναι διαθέσιμες από μια σειρά συνεργατών διεθνώς, ενώ προσφάτως ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τη Nokia.

Με το Mango, τα Windows Phone θα επεκταθούν περαιτέρω μέσα από νέες συνεργασίες με τις εταιρίες Acer Inc., Fujitsu Ltd και την ZTE Corp.. Τέλος, η δοκιμαστική (beta) έκδοση των δωρεάν εργαλείων «Windows Phone Developer» για την ανάπτυξη της νέας γενιάς εφαρμογών και παιχνιδιών Mango, θα είναι άμεσα διαθέσιμη για το ευρύ κοινό στην ιστοσελίδα της Microsoft.
real.gr