Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ανακαλύφθηκε gay άνθρωπος των σπηλαίων!

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα οστά ενός ανθρώπου, περίπου 5.000 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχαιότερος γνωστός ομοφυλόφιλος.

Ο άνθρωπος αυτός, ανακαλύφθηκε θαμμένος με έναν τρόπο που θάβονταν μόνο γυναίκες της εποχής του Χαλκού.

Ο σκελετός εντοπίστηκε σε ένα προάστιο στην Πράγα της Τσεχίας, με το κρανίο του να “κοιτάει” προς τα ανατολικά και τριγύρω του να υπάρχουν οικιακά σκεύη, δηλαδή κτερίσματα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα, μόνο σε γυναικείους τάφους.


“Από την ιστορία και την εθνολογία, ξέρουμε ότι οι άνθρωποι αυτής της περιόδου, μεταξύ 2900 και 2500 π.Χ τηρούσαν πιστά τα νεκρικά τελετουργικά, οπότε είναι λίγο δύσκολο να θάφτηκε με αυτόν τον τρόπο κατά λάθος” εξήγησε η αρχαιολόγος Kamila Remisova Vesinova.

“Το πιο πιθανό είναι ότι ο συγκεκριμένος άντρας είχε διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, μάλλον πρόκειται για ομοφυλόφιλο.”

Να σημειωθεί περαιτέρω, ότι οι άντρες αυτής τη περιόδου, η οποία ξεκίνησε στα τέλη της Λίθινης εποχής και έφτασε στο αποκορύφωμά της, την εποχή του Χαλκού, οι άντρες παραδοσιακά θάβονταν ξαπλωμένοι από τη δεξιά τους πλευρά ενώ τα κεφάλια τους "κοιτούσαν” προς τη Δύση.

Αντίθετα οι γυναίκες θάβονταν στην αριστερή τους πλευρά με τα κεφάλια τους να “δείχνουν” προς την Ανατολή.

Επιπροσθέτως, τα κτερίσματα στους αντρικούς τάφους ήταν κυρίως όπλα, σφυριά και μαχαίρια καθώς και διάφορα τρόφιμα.

Οι γυναίκες θάβονταν μαζί με περιδέραια, καθώς και με διάφορα οικιακά σκεύη όπως κανάτες και πήλινες κατσαρόλες.
cosmo