Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι Κινέζοι κατακτούν και το διάστημα




H Kίνα εκτιμά ότι θα διαθέτει έως το 2020 ένα διαστημικό σταθμό-εργαστήριο, μια ενέργεια που θεωρεί ότι θα την φέρει πιο κοντά στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ως δυνάμεις ικανές να φτάσουν στο φεγγάρι.....


Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματούχο του διαστημικού τομέα, ότι ένας δοκιμαστικός σταθμός-εργαστήριο θα λειτουργήσει μέχρι το 2016 κάνοντας δοκιμές στο τεχνικό μέρος, αλλά και στο προσωπικό επάνδρωσης του σταθμού.

Δεν έγινε σαφές εάν αυτός ο δοκιμαστικός σταθμός θα έχει μακρόχρονη λειτουργία, ενώ δεν δόθηκαν και περισσότερες πληροφορίες.

Το κινεζικό πρόγραμμα πτήσεων στο διάστημα έχει ξεκινήσει από το 1992 και έχει υιοθετήσει την ρωσική τεχνολογία. Σημειώνεται ότι το 2003, η Κίνα κατέστη η τρίτη χώρα μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που έστειλε άνθρωπο στο Διάστημα.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, η Κίνα ανακοίνωσε τις φιλοδοξίες της όταν τρεις αστροναύτες πραγματοποίησαν μια πρώτη έξοδο στο Διάστημα κατά την αποστολή Senzhou VΙΙ, ενώ την πρώτη του περασμένου Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής για την Κίνα, προχώρησε και σε μια δεύτερη έξοδο αστροναυτών της με την αποστολή Chang΄e -2.
real.gr