Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πολυτελές σκάφος και super car μαζί…


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Το μεγάλο... πρόβλημα όλων αυτών που διαθέτουν ακριβά σκάφη είναι το γεγονός ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους και το πολυτελές τους super car. Τη λύση ..
φαίνεται πως δίνει η εταιρεία Strand Craft, η οποία παρουσίασε ένα νέο δημιούργημα που προκαλεί τόσο με την σχεδίαση όσο και την πολυτέλειά του. Πρόκειται για το Strand Craft 122, ένα ταχύπλοο σκάφος που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα επειδή διαθέτει, εκτός από τα κλασσικά, και… γκαράζ για το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη!



Το super car της Strand Craft αποδίδει 880 ίππους και πάει πακέτο με το σκάφος

Στην προκειμένη περίπτωση, η εταιρεία το πουλάει πακέτο με ένα δικό της – άγνωστο όμως – super car, που σύμφωνα με τους υπεύθυνους τροφοδοτείται από έναν 12κύλινδρο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 880 ίππους και έχει τελική ταχύτητα 375 χλμ./ώρα! Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να παρκάρει στο γκαράζ του σκάφους, το μήκος του οποίου αγγίζει τα 38 μέτρα. Από εκεί και πέρα, τα ακριβά υλικά αλλά και η πολυτέλεια αποτελούν σήμα κατατεθέν του Strand Craft 122 και ο οποιοσδήποτε απλά θα ντρεπόταν να… πατήσει στο πάτωμα. Σε κάθε περίπτωση το εντυπωσιακό σκάφος έχει τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές με το αυτοκίνητο και, όπως καταλαβαίνει κανείς, η τιμή του θα είναι λιγάκι... εξωπραγματική!

Για να κινηθεί στο νερό με ταχύτητα που αγγίζει του 50 κόμβους το εν λόγω σκάφος διαθέτει δύο πανίσχυρους κινητήρες Rolls Royce που αποδίδουν ούτε λίγο ούτε πολύ 14.000 ίππους.
zougla.gr/ M.A.R.C-review