Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Το «Natal» για το Xbox 360 με τιμή 149 δολάρια* – έλευση: Οκτώβριος 2010 στις ΗΠΑ ;


(* ή μαζί με το απλό πακέτο «Xbox 360 Arcade» στα 299 δολάρια;)


Όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στην ημερομηνία της ετήσιας έκθεσης ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας «Electronic Entertainment Exposition» (εν συντομία «Ε3») τόσο πληθαίνουν οι διάφορες φήμες και «διαρροές» πληροφοριών για τις επικείμενες αποκαλύψεις, που θα κάνουν οι εταιρείες κατά το επερχόμενο εκθεσιακό γεγονός, στο Los Angeles των ΗΠΑ, στις 15 με 17 Ιουνίου 2010. Προ δύο ημερών στην ιστοσελίδα Edge-online.com γίνεται αναφορά σε δύο αρκετά «καυτές» πληροφορίες από μία λίαν (πάντα κατά το Edge) αξιόπιστη «πηγή» σε σχέση με το «Natal» της Microsoft.



Να υπενθυμίσουμε ...
σε αυτό το σημείο ότι το Natal είναι ένας συνδυασμός εξωτερικής κάμερας και ειδικού λογισμικού για την παιχνιδομηχανή Xbox 360, διά του οποίου ο χρήστης ελέγχει / επικοινωνεί με το μηχάνημα (χειρισμός μενού, αναπαραγωγή ταινιών, κ.λπ.) και παίζει τα παιχνίδια (τα ειδικά για το Natal παιχνίδια) απολύτως χωρίς κανένα χειριστήριο, αλλά μόνο με τις κινήσεις του σώματος / μελών του (αναφορά zougla.gr: http://www.zougla.gr/page.ashx?pidκαι http://www.zougla.gr/page.ashx).

Η μια πληροφορία, λοιπόν, αναφέρει την τιμή του προϊόντος: 149 δολάρια. Επίσης, θα προσφέρεται μαζί με την απλή έκδοση της κονσόλας, ήτοι το πακέτο «Xbox 360 Arcade» στα 299 δολάρια. Η «πηγή» του Edge, αναφέρει πως οι τιμές αυτές είναι για την αγορά των ΗΠΑ και κατά την μετάβαση στην ευρωπαϊκή αγορά θα τηρηθεί η ισονομία των νομισμάτων – με την υπάρχουσα, οι τιμές μεταφράζονται σε 121 και 243 περίπου δολάρια αντίστοιχα.



Η δεύτερη πληροφορία αναφέρεται στην ημερομηνία διάθεσης του Natal, που είναι η 26η Οκτώβρη 2010, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν τότε θα διατεθεί το σκέτο περιφερειακό ή / και το σύνολο Natal + Xbox 360 Arcade. Πάντως, σε παραπλήσιο συνδυασμό κονσόλας και Natal, είχε γίνει άλλη μια αναφορά, περίπου προ ενός μηνός (αναφορά zougla.gr:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&). Όπως και να έχει, όλα θα αποκαλυφθούν και θα ανακοινωθούν επίσημα (ελπίζουμε τουλάχιστον) στην επερχόμενη Ε3, στις 15 Ιουνίου.

zougla.gr/ M.A.R.C-review