Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

HP Mini 210 Vivienne Tam Edition: Η τεχνολογία συναντά την μόδα


 10 Μαΐου 2010, 09:20

Η HP ενώνει τις δυνάμεις της με την fashion designer Vivienne Tam για τη δημιουργία ενός digital-clutch, που αιχμαλωτίζει το βλέμμα και προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας

Η HP και η designer Vivienne Tam παρουσίασαν στις 6 Μαΐου την τελευταία λέξη του «digital clutch» chic. Το HP Mini 210 Vivienne Tam Edition έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα του New York Fashion Week, στη συλλογή Vivienne Tam - Άνοιξη 2010. Το HP Mini 210 Vivienne Tam Edition συνδυάζει το εκπληκτικό design «Butterfly Lovers» της Tam με την πιο προηγμένη τεχνολογία στα PC, γι’ αυτό και αποτελεί το νέο must-have αξεσουάρ. Με βάρος που ξεκινά από τα 1.22 κιλά και με πλάτος μικρότερο από 3 εκ., χωράει εύκολα σε κάθε γυναικεία τσάντα.

Η fashion designer δηλώνει: «Πάντοτε με ενέπνεε η συνένωση δύο διαφορετικών κόσμων. Χρησιμοποιώ υπολογιστές σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μου, επομένως μου φαίνεται απόλυτα φυσικό το πάντρεμα της μόδας με την τεχνολογία. Με την HP, και με τη δεύτερη έκδοση του digital clutch, δημιουργούμε την τάση των fashionable tech αξεσουάρ.»

Έμπνευση και design
Όπως και η ανοιξιάτικη κολεξιόν της Tam για το 2010, έτσι και το design του netbook είναι εμπνευσμένο από την κλασική κινέζικη ιστορία αγάπης «Butterfly Lovers», μία υπέροχη ιστορία ελευθερίας και ρομαντισμού. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της HP, η αποτύπωση του design επάνω στο netbook είναι όχι μόνο εκθαμβωτική, αλλά και απόλυτα ανθεκτική. Το HP Mini 210 Vivienne Tam Edition διαθέτει επίσης ένα «Butterfly Lovers» θέμα για την επιφάνεια εργασίας, αντίστοιχο animated μενού εκκίνησης, ειδικά προσαρμοσμένα εικονίδια «Vivienne Tam» και τρία wallpaper.

H HP είναι πρωτοπόρος στο να συνδυάζει τη μόδα με την τεχνολογία. Στο Fashion Week της Νέας Υόρκης του 2008, αποκάλυψε το HP Mini Vivienne Tam digital clutch netbook στο fashion show της Tam. Εκεί τα μοντέλα έκαναν πασαρέλα κρατώντας το netbook ως αξεσουάρ, κάτι που προηγουμένως δεν είχε ξαναγίνει.

Περιεχόμενο – χαρακτηριστικά 

— Ενσωματωμένη κάμερα, επιτρέπει τη δημιουργία και το ανέβασμα βίντεο, τη λήψη φωτογραφιών και το chat. Επιπλέον, με το πάτημα ενός κουμπιού, η κάμερα μετατρέπεται αυτομάτως σε «καθρέφτη».

— «HP QuickWeb», το instant-on λογισμικό της HP, επιτρέπει στο χρήστη να ανανεώνει τη σελίδα του στο Facebook, να στέλνει tweets, να ακούει μουσική, να σερφάρει στο ίντερνετ, να ελέγχει την ατζέντα του, να στέλνει email ή να κάνει chat, κι όλα αυτά σε δευτερόλεπτα – εξοικονομώντας το χρόνο φορτώματος που χρειάζεται συνήθως ένας υπολογιστής.

— Οθόνη LED Brightview 25,65 εκατοστών, diagonal infinity display, ενώ το μέγεθος του πληκτρολογίου του αντιστοιχεί στο 93% ενός κανονικού netbook πληκτρολογίου.

— Μνήμη RAM 2 GB και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 320 GB, αυτόματο backup software και περιβάλλον Microsoft Windows 7 Premium
Στα συμπληρωματικά αξεσουάρ του HP Mini 210 Vivienne Tam Edition περιλαμβάνεται ένα πολυτελές suede προστατευτικό από μικρο-ίνες και, προαιρετικά, ένα wireless ποντίκι «Butterfly Lovers». Το Vivienne Tam Mini έρχεται σε συσκευασία δώρου, για να σας προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία.
.
Τιμές και διαθεσιμότητα

Το HP Mini 210 Vivienne Tam Edition είναι διαθέσιμο στα καταστήματα, ενώ λίστα με επιπλέον σημεία λιανικής σε όλον τον κόσμο μπορείτε να βρείτε στο www.hp.com/viviennetam. Η τιμή του ξεκινάει από €469, ενώ η τιμή για το θεματικό HP Butterfly Lovers Wireless Mouse είναι €29.
zougla/ M.A.R.C-review