Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η ΑΣΚΗΣΗ " ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010" ΤΗΣ Λ.ΕΦ.Ε.Δ και Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ "M.A.R.C "







Οι : SW2HXM, SV1SA, SV2HQK και ο SV2JJE στην αρχική φάση συναρμολογήσεων...

Από αριστερά: ο SV2-JJE, SV2-HQK, SV2-FPA, SW2-HXM συναρμολογούν τον ιστό...


Ο SW2-HXM επιδίδεται στη συναρμολόγηση της κεραίας...
Οι: SW2-HXM, SV2HQK, και ο SV2-JJE στην τελική φάση συναρμολόγησης της κεραίας...
Ο SV2 JJE με προφανή....υψομετρική διαφορά ( ! )τοποθετεί συναρμολογημένη την κεραία...
Ο SV2-HQK, και ο SV2-JJE κατερχόμενος την κινητή....κλίμακα !
Η κεραία, προσφορά του κ. Κοσμά ΟΥΡΟΥΛΗ - RF-Dyne , "δεσπόζει"πλέον στη περιοχή !
Ο ασύρματος MOTOROLA σχεδόν έτοιμος στο κέντρο επιχειρήσεων.
Ο SV2-HQK δοκιμάζει τον ασύρματο...
...έτοιμος για την άσκηση !
Τελευταίες οδηγίες από SV2-HQK, SW2-HXM και SV2-FPA (στην κάμερα ο SV1SA)
SV2-FPA και SV2-JJE με φόντο το κέντρο επιχειρήσεων με την κεραία.

O SV1-SA στη θέση του...διαβιβαστή
Οι SV2HSD, SV1SA και SV2 FPA (Κυριακή 7/3/2010) λίγο πριν την τελετή...
Η τελετή βραβεύσεως και απονομής τιμητικών πλακετών αρχίζει...
Ο SV1-SA παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα που απενεμήθη στo Makedonian Amateur Radio Club "για την πολύτιμη συμβολή του στην επιτυχία της ασκήσεως"
Με τη σειρά του ο SV1SA ευχαριστεί εξ ονόματος του M.A.R.C. τον επικεφαλής της Λ.ΕΦ.Ε.Δ Εφ. Λοχαγό κ. Σιδηρόπουλο Ιωάννη και συγχαίρει τους Εφέδρους για την αγάπη τους προς την Ελλάδα.
Η τιμητική Πλακέτα που απενεμήθη στο M.A.R.C.
Ο SV2-FPA με τη SV2-HSD μαζί με τους εφέδρους

Ο sv2FPA, η SV2HSD και ο SV1SA μαζί με έφεδρο μετά την τελετή.


Οι SV2HSD, SV1SA και η SV2DGQ αποχωρούντες μετά τη δεξίωση.





--Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε ο " Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας /Άσκηση" (Π.Σ.Α.Α) που διοργάνωσε η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.


--Η άσκηση που άρχισε την 5ην Μαρτίου και τελείωσε σήμερα, 7ην Μαρτίου, διεξήχθη στη Ν. Φωκαία Χαλκιδικής.

--Στην άσκηση, έλαβαν μέρος έφεδροι από όλη την Ελλάδα και έγινε κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες με πληθώρα σεναρίων.

--Μετά το πέρας της ασκήσεως και το σχετικό σχολιασμό των διαφόρων πτυχών αυτής, ακολούθησε απονομή βραβείων, τιμητικών πλακετών και δεξίωση προς τιμήν των συμμετασχόντων στην άσκηση και των παρευρισκομένων προσκεκλημένων.

--Λεπτομέρειες θα σας μεταφέρουμε από τη σχετική ανακοίνωση της Λ.ΕΦ.Ε.Δ που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.


--Την τηλεπικοινωνιακή κάλυψη της ασκήσεως ανέλαβε και έφερε εις πέρας με ιδιαίτερη επιτυχία η " Ραδιοερασιτεχνική Λέσχη Μακεδονίας " ( M.A.R.C ) η οποία με τη χορηγία του κ. Κοσμά Ουρούλη ( RF-DYNE - www.rfdyne.gr- Αρκαδιουπόλεως 7 Θεσσαλονίκη) πέτυχε να μην υπάρχει "τυφλό" σημείο ασυρμάτου επικοινωνίας σε όλη την εκτεταμένη περιοχή που έγινε η άσκηση.
Σε αναγνώριση της προσφοράς αυτής, από τον επικεφαλής της ΛΕΦΕΔ Εφ. Λοχαγό κ. Ιωάννη Σιδηρόπουλο, απενεμήθη τιμητική πλακέτα στην " M.A.R.C " .

EFENPRESS/ M.A.R.C.-review
__________________________________________________________
Το ιστορικό...


Μετά από σχετικό αίτημα της " Λ.ΕΦ.Ε.Δ" προς την " M.A.R.C " και σύμφωνη γνώμη του ΔΣ αυτής που γνωστοποιήθηκε με sms σε όλα τα μέλη, αποφασίστηκε η ανταπόκριση στο αίτημα αυτό, το οποίο μάλιστα κατά γενική ομολογία απετέλεσε τιμή προς το Σύλλογο.
Έτσι την Παρασκευή μεσημέρι, 5/3/2010, ξεκίνησαν από Θεσσαλονίκη οι ΨΑΡΡΟΣ Γεώργιος-sv2jje, ΝΙΩΤΗΣ Φώτιος- sv1sa, ΠΕΤΡΙΔΗΣ Γεώργιος-sv2fpa, ΣΑΚΑΛΗΣ Γεώργιος-sv2-hqk και ΜΠΑΖΙΟΣ Μιχαήλ- sw2hxm, με όλο το σχετικό εξοπλισμό και με δύο αυτοκίνητα,για τη Ν. Φωκαία Χαλκιδικής, στο Camping ΣΚΟΥΡΑ που θα χρησίμευε σαν Στρατόπεδο- ορμητήριο της ασκήσεως της ΛΕΦΕΔ.
Αμέσως μετά την άφιξή των στο στρατόπεδο (πλέον..) και τη θερμή υποδοχή τους από τα μέλη της ΛΕΦΕΔ, το "συνεργείο" της "MARC" έπιασε δουλειά...

Έγινε επισκόπηση του χώρου γύρω από το "κέντρο επιχειρήσεων", βρέθηκε το σωστό σημείο που θα έπρεπε να στηθεί η κεραία , το σημείο που θα τοποθετείτο ο ασύρματος με τα παρελκόμενα, ρευματοδότες κ.λ.π. και στη συνέχεια άρχισε η συναρμολόγηση του ιστού, της κεραίας, της καθόδου...και ύστερα η "αναρρίχηση" !!!

Με ευχέρεια καλοεκπαιδευμένου commando ο SV2JJE σκαρφάλωσε στη σιδερένια αυλόπορτα και βρέθηκε στην οροφή του χώρου του "κέντρου επιχειρήσεων".
Ο sw2HXM, μαζί με τους sv1sa,sv2fpa και sv2hqk σήκωσαν τον εξαιρετικά μεγάλο ιστό με την κεραία και ο sv2jje τον ανέβασε πάνω στην οροφή και τον στερέωσε!

Μετά τις σχετικές συνδέσεις, και την κεραία - που σημειωτέον την προσέφερε εκ μέρους τηςRF-Dyne ο κ. Κοσμάς ΟΥΡΟΥΛΗΣ- να ..δεσπόζει επιβλητική στο χώρο, έγιναν και οι απαραίτητες δοκιμές εκπομπής, συντονίστηκαν οι φορητοί ασύρματοι της ΛΕΦΕΔ με το R/T κέντρο της Βάσεως , δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες στους χειριστές του R/T κέντρου και ταυτόχρονα με τη δύση του ηλίου το "συνεργείο" της MARC, ξεκίνησε για νέες ...περιπέτειες που ολοκληρώθηκαν με...επιτυχημένη επιχείρηση...κατεδαφίσεως σε γνωστή ταβέρνα-ψησταριά της Θεσσαλονίκης!!!

Το πρωϊ της Κυριακής 7/3/2010, αναχώρησε - με ανανεωμένη σύνθεση- ομάδα της MARC, αποτελούμενη από τους SV1SA-Φώτιο Νιώτη, SV2FPA-Γεώργιο Πετρίδη, SV2DGQ -Κατερίνα Νιώτη και SV2HSD-Τσιόλα Δήμητρα και κατά τις 10.00 έφθασε στο Στρατόπεδο , στη Ν. Φωκαία Χαλκιδικής.

Εκεί - με το σχετικό ψιλόβροχο- χρέη commando ανέλαβε ο SV2FPA ο οποίος αναρριχήθηκε στην οροφή του κέντρου επιχειρήσεων και αποσύνδεσε την κεραία η οποία με τη βοήθεια εφέδρων κατέβηκε ομαλά ( ! ) και στη συνέχεια αποσυνδέθηκε, στην αρχική της μορφή, αφαιρέθηκε το R/T με τα παρελκόμενα.

Κατά την 11.00 ώρα άρχισε ο σχολιασμός των διαφόρων φάσεων της ασκήσεως από τους Αξ/κούς της ΛΕΦΕΔ και στη συνέχεια σε παρακείμενο χώρο, άρχισε η απονομή τιμητικών πλακετών συμπεριλαμβανομένης και αυτής προς την " M.A.R.C." την οποία παρέλαβε οSV1SA ο οποίος απαντώντας στα λίαν ευμενή σχόλια που διατύπωσε για το Σύλλογο οΕπικεφαλής της ασκήσεως Εφ. Λοχαγός κ. Ιω. Σιδηρόπουλος, τον ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε προς τη MARC και συνεχάρη τους Εφέδρους για τη φιλοπατρία τους.

Στη συνέχεια επακολούθησε δεξίωση όπου τα μέλη της MARC δέχθηκαν τις επανειλημμένες ευχαριστίες των διοργανωτών της ασκήσεως αλλά και την έκφραση του εντυπωσιασμού των από την τέλεια λειτουργία του R/Τ κέντρου, που σε όλη την εκτεταμένη περιοχή ,πίσω από λόφους, ρεματιές και "δύσκολα" μέρη, δεν παρουσίασε κανένα "τυφλό σημείο" και λειτούργησε άψογα συνεχώς επί τρία συνεχή 24ωρα !

Με τις ευχαριστίες και τα ευμενέστατα σχόλια των εφέδρων να ηχούν ακόμη στα αυτιά τους, τα μέλη της M.Α.R.C. πήραν το δρόμο της επιστροφής, ικανοποιημένα για την επιτυχία αυτή που οφείλετο τόσο στην ομαδική εργασία, όσο και στην αγάπη και αλληλοεκτίμηση των μελών της.

MARC-review