Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στις 18 Ιουνίου ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή στην Αττική


Με τα... μπάνια του λαού θα συμπέσει η έναρξη εκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην Αττική. Η κοινοπραξία Digea, που εκπροσωπεί ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ανακοίνωσε ότι η ψηφιακή εποχή ξεκινά για το λεκανοπέδιο στις 18 Ιουνίου.

Xάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και ΑίγιναXάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και ΑίγιναΗ Digea θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Από τον Υμηττό θα συνεχιστεί και η εκπομπή αναλογικού σήματος. Θα διακοπεί, όμως, από την Αίγινα, γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες νοικοκυριά στα νότια προάστια της πρωτεύουσας θα πρέπει να προμηθευθούν αποκωδικοποιητές για να συνεχίσουν να βλέπουν τηλεόραση. Σημειώνεται ότι το πρότυπο με το οποίο θα εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια δεν είναι συμβατό με εκείνο της "ΕΡΤ Ψηφιακής". Άρα, δεν είναι εφικτή η παρακολούθηση του προγράμματος με τη χρήση των αποκωδικοποιητών που κυκλοφορούσαν μέχρι πρόσφατα στην αγορα και ακολουθούσαν το πρότυπο MPEG-2. Οι τιμές των αποκωδικοποιητών MPEG-4, που χρησιμοποιεί η Digea, ξεκινούν από τα 49 ευρώ, ενώ είναι ενσωματωμένοι σε πολλά μοντέλα τηλεοράσεων.

Η πιλοτική εκπομπή ψηφιακού σήματος έχει ξεκινήσει, από τον περασμένο Ιανουάριο, στη Θεσσαλονίκη.

Χάρτης με το κενό αναλογικής κάλυψης, λόγω κλεισίματος του αναλογικού σήματος από την ΑίγιναΧάρτης με το κενό αναλογικής κάλυψης, λόγω κλεισίματος του αναλογικού σήματος από την Αίγινα
enet/ MARC-review