Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Πλωτή γειτονιά









Φωτ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπερπολυτελή διαμερίσματα με μοναδική θέα σε 300 πόλεις και τοπία σε περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου;
Όσο και να φαντάζει απίθανο γίνεται πραγματικότητα από τα μέσα του ερχόμενου έτους και συγκεκριμένα από τον Μάιο του 2010, οπότε και ξεκινάει το ταξίδι του το μεγαλύτερο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το «Magellan» που δεν θα δέχεται απλούς επιβάτες, αλλά τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ενός εκ των 212 υπερπολυτελών διαμερισμάτων που θα βρίσκονται σε ένα από 15 καταστρώματα που θα διαθέτει.

Τα διαμερίσματα έχουν ήδη αρχίσει να πωλούνται και η τιμή τους «θυμίζει» τιμές πώλησης διαμερισμάτων στο Μανχάταν καθώς κυμαίνονται από 1,8 εκατ.δολάρια μέχρι και άνω των 8 εκατ.δολαρίων, ανάλογα με το κατάστρωμα που βρίσκονται, τη θέα προς τη θάλασσα και φυσικά τα τετραγωνικά τους.

Για όσους δεν διαθέτουν τόσο μεγάλο χαρτοφυλάκιο, αλλά θέλουν να γνωρίσουν την εμπειρία του πλωτού και μετακινούμενου διαμερίσματος, δίνεται η δυνατότητα ενοικιάσεως για ένα χρόνο σε πιο προσιτές τιμές. Ακόμη πιο προσιτές τιμές για όσους επιθυμούν να αγοράσουν διαμέρισμα για ένα συγκεκριμένο μήνα. Θα έχουν το διαμέρισμα στην κατοχή για κάθε μήνα που επέλεξαν για κάθε χρόνο.

Το κινητό οικιστικό «συγκρότημα» θα διαθέτει θέατρο 450 θέσεων, καζίνο, αθλητικά κέντρα και σπα, νυχτερινά κέντρα, πολλά εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, μαρίνα για να ελλιμενίζονται σκάφη και ιστιοπλοϊκά, καθώς και παρατηρητήριο με μεγάλης εμβέλειας τηλεσκόπιο.

Επίσης, θα διαθέτει, ελικοδρόμιο με το οποίο ελικόπτερα θα προσεγγίζουν το "Magellan" για τις μετακινήσεις των ιδιοκτητών τους καθώς και ολόκληρο νοσοκομείο.

Τα «κινητά διαμερίσματα» θα προσεγγίζουν 300 λιμάνια σε 150 χώρες στη διάρκεια δύο ετών περίπου, κάνοντας το γύρο της Γης. Όπως αναφέρουν σε εκτιμήσεις τους ειδικοί από το χώρο ανάπτυξης ακινήτων, το Magellan μπορεί να δημιουργήσει μια νέα μόδα στο χώρο αγοράς κατοικιών, φυσικά σε ανώτερες εισοδηματικά τάξεις, και προβλέπουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κατασκευές σε μικρότερο μέγεθος και με χαμηλότερες και πιο συμφέρουσες τιμές για ευρύτερα εισοδηματικά στρώματα.
Και η απάντηση σε ένα ερώτημα που ίσως απασχολεί ορισμένους: η ιδιοκτησία θα είναι για 100 χρόνια καθώς τόσο εκτιμάται ότι θα είναι η ζωή του «Magellan».

Τα πρώτα 50 χρόνια τα διαμερίσματα θα είναι πλωτά καθώς το κρουαζιερόπλοιο θα είναι εν πλω, ενώ μετά θα αποφασιστεί σε πιο λιμάνι θα παραμείνει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το καταστατικό λειτουργίας του προβλέπει τα πάντα ακόμη και τον αριθμό και το βάρος των κατοικίδιων που επιτρέπονται ανά διαμέρισμα! Επίσης αναφέρει ότι το πλοίο κάθε 2,5 χρόνια θα πηγαίνει προς επισκευή, ανακαίνιση κλπ. Ταυτόχρονα έχουν προκαθοριστεί τα λιμάνια που θα επισκεφθεί με ακρίβεια για τα επόμενα τρία χρόνια.
Στον Πειραιά θα βρίσκεται στα μέσα Ιουνίου του 2010!

MARC-review