Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Πεντάγωνο και NASA δεν λένε την αλήθεια για τα UFO: Οι ΗΠΑ έχουν στα χέρια τους εξωγήινα διαστημόπλοια υποστηρίζει πρώην αξιωματούχος [videos]

ILE PHOTO Στιγμιότυπο από βίντεο που έχει δώσει στην δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο, με άγνωστο εναέριο αντικείμενο να εντοπίζεται από πιλότους μαχητικών αεροσκαφών. Screenshot via YouTube



Οι ΗΠΑ κλήθηκαν να αποκαλύψουν αποδεικτικά στοιχεία για ΑΤΙΑ αφού ένας καταγγέλλων πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών είπε ότι η κυβέρνηση έχει στην κατοχή της «άθικτα και εν μέρει άθικτα» οχήματα εξωγήινων.

Ο πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών Ντέιβιντ Γκρους, ο οποίος ηγήθηκε της ανάλυσης ανεξήγητων ανώμαλων φαινομένων (UAP) σε μια υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης.

Τα περισσότερα UFO – όπως το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι – μπορούν να εξηγηθούν. Τι γίνεται όμως με το άλλο 2%;

Πληροφορίες για αυτά τα οχήματα αποκρύπτονται παράνομα από το Κογκρέσο, είπε ο Grusch στο Debrief. Ο Γκρους είπε ότι όταν παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες για τα οχήματα στο Κογκρέσο υπέστη πιέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Έφυγε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο μετά από 14 χρόνια καριέρας στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο Τζόναθαν Γκρέι, σημερινός αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών και Διαστημικών Πληροφοριών (Nasic), επιβεβαίωσε την ύπαρξη «εξωτικών υλικών» στο Debrief, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε μόνοι».

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά από μια πληθώρα αξιόπιστων θεάσεων και αναφορών που έχουν αναζωογονήσει την προσοχή σε πλοία εξωγήινων και πιθανώς επισκέψεις τα τελευταία χρόνια.

Το 2021, το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε μια έκθεση για το UAP – ο όρος προτιμάται από το UFO από μεγάλο μέρος για την εξωγήινη κοινότητα – η οποία βρήκε περισσότερες από 140 περιπτώσεις συναντήσεων UAP που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν.

Η αναφορά ακολούθησε μια διαρροή στρατιωτικού πλάνων που έδειχναν προφανή ανεξήγητα γεγονότα στον ουρανό, ενώ πιλότοι του πολεμικού ναυτικού κατέθεσαν ότι είχαν συχνά συναντήσεις με παράξενα σκάφη στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ.

Σε μια συνέντευξη με τους δημοσιογράφους του Debrief, Leslie Kean και Ralph Blumenthal, οι οποίοι προηγουμένως είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη ενός μυστικού προγράμματος του Πενταγώνου που ερευνούσε UFO, ο Grusch είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση και οι στρατιωτικοί εργολάβοι είχαν ανακτήσει θραύσματα μη ανθρώπινων σκαφών και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρη. βιοτεχνία, για δεκαετίες.

«Δεν μιλάμε για πεζές προελεύσεις ή ταυτότητες», είπε ο Γκρους. “Το υλικό περιλαμβάνει άθικτα και μερικώς άθικτα οχήματα.”

Ο Grusch είπε στο Debrief ότι η ανάλυση έδειξε ότι αυτό το υλικό είναι «εξωτικής προέλευσης» – που σημαίνει «μη ανθρώπινη νοημοσύνη, εξωγήινη ή άγνωστη προέλευση».

«Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται στις μορφολογίες των οχημάτων και στις δοκιμές υλικών και στην κατοχή μοναδικών ατομικών διατάξεων και ραδιολογικών υπογραφών», είπε ο Grusch.

Ο Γκρέι, ο οποίος, σύμφωνα με το Debrief, αναλύει ανεξήγητα ανώμαλα φαινόμενα μέσα στο Nasic, επιβεβαίωσε την αφήγηση του Grusch.

«Το φαινόμενο της μη ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πραγματικό. Δεν είμαστε μόνοι», είπε ο Γκρέι. «Οι ανακτήσεις αυτού του είδους δεν περιορίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και ωστόσο μια παγκόσμια λύση συνεχίζει να μας διαφεύγει».

Το The Debrief μίλησε με αρκετούς από τους πρώην συναδέλφους του Grusch, καθένας από τους οποίους εγγυήθηκε για τον χαρακτήρα του. Σε μια ανασκόπηση απόδοσης του 2022 που είδε το Debrief, ο Grusch περιγράφηκε ως «ένας αξιωματικός με την ισχυρότερη δυνατή ηθική πυξίδα».

Ο Nick Pope, ο οποίος πέρασε τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ερευνώντας UFO για το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD), είπε ότι η αφήγηση των Grusch and Grey για εξωγήινο υλικό ήταν «πολύ σημαντική».

«Είναι ένα πράγμα να υπάρχουν ιστορίες στα ιστολόγια συνωμοσίας, αλλά αυτό το οδηγεί στο επόμενο επίπεδο, με γνήσιους αξιόπιστους ανθρώπους να βγαίνουν μπροστά», είπε ο Πόουπ.

«Όταν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν αυτές τις επίσημες καταγγελίες, το κάνουν με την κατανόηση ότι εάν έχουν κάνει  εν γνώσει τους μια ψευδή δήλωση, υπόκεινται σε ένα αρκετά βαρύ πρόστιμο ή/και φυλάκιση.

Οι άνθρωποι λένε: «Ω, οι άνθρωποι φτιάχνουν ιστορίες όλη την ώρα.» Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικό να πηγαίνεις ενώπιον του Κογκρέσου και να πηγαίνεις στον γενικό επιθεωρητή της κοινότητας πληροφοριών και να το κάνεις αυτό. Διότι θα υπάρξουν συνέπειες αν αποδειχθεί ότι αυτό δεν είναι αλήθεια».

Το Debrief ανέφερε ότι η γνώση του Grusch για μη ανθρώπινα υλικά και οχήματα βασίστηκε σε «εκτενείς συνεντεύξεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους πληροφοριών». Είπε ότι είχε αναφέρει την ύπαρξη «προγράμματος ανάκτησης υλικού» UFO στο Κογκρέσο.

«Ο Γκρους είπε ότι οι επιχειρήσεις ανάκτησης σκαφών βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα επίπεδα δραστηριότητας και ότι γνωρίζει τα συγκεκριμένα άτομα, νυν και πρώην, που εμπλέκονται», ανέφερε το Debrief.

Στο άρθρο του Debrief, ο Grusch δεν λέει ότι έχει δει προσωπικά οχήματα εξωγήινων, ούτε λέει πού μπορεί να αποθηκεύονται. Ζήτησε από το Debrief να αποκρύψει λεπτομέρειες για πιθανά αντίποινα από κυβερνητικούς αξιωματούχους λόγω της εν εξελίξει έρευνας.

Δεν διευκρινίζει επίσης πώς πιστεύει ότι η κυβέρνηση του αντέδρασε.

Τον Ιούνιο του 2021, μια έκθεση από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Πληροφορίας ανέφερε ότι από το 2004 έως το 2021 υπήρξαν 144 συναντήσεις μεταξύ στρατιωτικών πιλότων και UAP, 80 από τις οποίες καταγράφηκαν σε πολλαπλούς αισθητήρες. Μόνο μία από τις 144 συναντήσεις μπορούσε να εξηγηθεί με «υψηλή αυτοπεποίθηση» –ότι ήταν ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφουσκώνει.

Μετά από αυξημένο ενδιαφέρον από το κοινό και ορισμένους γερουσιαστές των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο ίδρυσε το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς, επιφορτισμένο με την παρακολούθηση UAP, τον Ιούλιο του 2022.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το γραφείο είπε ότι είχε λάβει «πολλές εκατοντάδες» νέες αναφορές, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για εξωγήινη ζωή.

Η δημοσίευση των ισχυρισμών των Grusch και Grey έρχεται μετά από μια επιτροπή στην οποία η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa επιφορτίστηκε με τη διερεύνηση ανεξήγητων ανώμαλων φαινομένων είπε ότι το στιγματιτσμό γύρω από την αναφορά συναντήσεων – και η παρενόχληση όσων αναφέρουν συναντήσεις – παρεμπόδιζε το έργο της.

Οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού που το 2021 μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την αντιμετώπιση ανεξήγητων αντικειμένων κατά τη διάρκεια στρατιωτικών πτήσεων είπαν ότι αυτοί και άλλοι αποφάσισαν να μην αναφέρουν τις συναντήσεις εσωτερικά, επειδή φοβούνταν ότι θα μπορούσε να εμποδίσει την καριέρα τους.

«Η παρενόχληση οδηγεί μόνο σε περαιτέρω στιγματισμό του πεδίου των UAP, εμποδίζοντας σημαντικά την επιστημονική πρόοδο και αποθαρρύνοντας άλλους να μελετήσουν αυτό το σημαντικό θέμα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμης της Nasa, Nicola Fox, σε μια δημόσια συνάντηση στις 31 Μαΐου.

Ο Δρ David Spergel, ο ανεξάρτητος πρόεδρος της ανεξάρτητης ομάδας μελέτης UAP της Nasa, είπε στον Guardian ότι δεν γνώριζε τον Grusch και δεν γνώριζε τους ισχυρισμούς του.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος της Nasa είπε: «Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Nasa είναι η αναζήτηση ζωής αλλού στο σύμπαν, αλλά μέχρι στιγμής, η NASA δεν έχει βρει αξιόπιστα στοιχεία εξωγήινης ζωής και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα UAP είναι εξωγήινα. Ωστόσο, η Nasa εξερευνά το ηλιακό σύστημα και όχι μόνο για να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε θεμελιώδη ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένου του αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν».

Ο Πόουπ είπε στην εργασία του για τη διερεύνηση των UFO για το Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν είχε δει αδιάσειστα στοιχεία για μη ανθρώπινα σκάφη ή υλικά.

«Ορισμένες από τις υποθέσεις μας ήταν ενδιαφέρουσες», είπε ο Πόουπ. «Αλλά δεν είχαμε διαστημόπλοιο σε κάποιο υπόστεγο πουθενά. Και αν το κάναμε, δεν μου το είπαν».

Ωστόσο, είπε ο Pope, οι ισχυρισμοί του Grusch θα πρέπει να θεωρηθούν ως μέρος μιας αυξανόμενης ροής πληροφοριών – και ελπίζουμε ότι αποκαλύπτονται – σχετικά με τα UFO.

Είπε: «Είναι μέρος ενός ευρύτερου παζλ. Και νομίζω ότι, αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια, μας φέρνει πιο κοντά από ό,τι ήμασταν ποτέ στο επίκεντρο όλων αυτών.

Mε πληροφορίες από theguardian.com/ https://hellasjournal.com
Ελλάδα Αθήνα