Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Πτώση μετεωρίτη στην Κούβα - Eκρηξη και πανικός - Δείτε βίντεο

Πανικός επικρατεί αυτήν την στιγμή στην Κούβα καθώς σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ένας ( ή τμήματα του ) μετεωρίτης φέρεται να έπεσε στην Γη. 
Η διαδρομή του μετεωρίτη καταγράφηκε και από κατοίκους της Φλόριντα στις ΗΠΑ ενώ τα κινητά «πήραν φωτιά» στην Κούβα καθώς πολλοί έσπευσαν να απαθανατίσουν το σπάνιο φαινόμενο και τα απομεινάρια του.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων από την πρώτη του μετεωρίτη έχουν σπάσει πολλά παράθυρα και επικρατεί πανικός.
Την ίδια στιγμή βίντεο με την πορεία και τα κομμάτια από τον μετεωρίτη κάνουν ήδη των γύρο του διαδικτύου καθώς οι άνθρωποι που τα συνέλεξαν τα έχουν τραβήξει φωτογραφίες.
Ο μετεωρίτης έπεσε στην περιοχή του Pinar del Rio. 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την πρόσκρουση του μετεωρίτη στο έδαφος προκλήθηκε έκρηξη.
Ο ανταποκριτής του CNN στην Αβάνα, Πάτρικ Όπμαν, περιέγραψε έναν ήχο που έμοιαζε με «ισχυρή έκρηξη» στην πόλη Βινιάλες και ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες των θραυσμάτων.
Σύμφωνα με την κουβανική εφημερίδα Juventud Rebelde, ακούστηκε μια «ισχυρή έκρηξη» σε πολλές κοινότητες της επαρχίας Πινάρ δελ Ρίο.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa της Κούβας μεταδίδει φωτογραφίες που δείχνουν την οροφή ενός σπιτιού να έχει υποστεί ζημιές από ένα κομμάτι μετεωρίτη, ενώ ρεπόρτερ του πρακτορείου κάνει λόγο για σπασμένα παράθυρα.
«Λαμβάνουμε αναφορές ότι ένας μετεωρίτης εντοπίστηκε στον ουρανό απέναντι από το Φλόριντα Κις», ανέφερε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, εκτιμώντας πως ο μετεωρίτης έπεσε κοντά στην πόλη Βινιάλες, στη δυτική Κούβα.


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Desde Pinar del Río se dice que un meteorito ha caído. En el Mural de la Prehistoria hay reportes de piedras que han caído y que no pertenecen a los mohos tés.
18 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

: Según la prensa local, el periódico @guerrillero_cu se sintieron dos fuertes explosiones. Investigaciones preliminares indican que pudo ser la explosión de un meteorito por la zona del ¨Mural de la Prehistoria¨ en . En aparecen las primeras fotos.
Προβολή εικόνας στο Twitter



Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
En la Provincia de cayó un (o parte de él) cerca del poblado de .

Estos son fragmentos del mismo tomados en la zona afectada.

Vivo en la ciudad de Pinar del Río y se escucharon dos explosiones MUY FUERTES y se vio un humo blanco en el cielo.

pronews