Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Koncepto Milenya: Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έχουν έρθει ένα βήμα πιο κοντά… ΙΔΟΥ! (vid.)


Ένας «δαιμόνιος» Φιλιππινέζος, πρώην χορευτής και κάμεραμαν, κατάφερε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε drone-ελικόπτερα για να κατασκευάσει αυτό που ονομάζει ως ιπτάμενο σπορ αυτοκίνητο, το Koncepto Milenya! Και είναι πολύ εντυπωσιακό!

Το πλήθος που είχε μαζευτεί για την επίδειξη του Koncepto Milenya, αποθέωσε τον Κικζ Μεντιόλα, καθώς έβγαλε το ιπτάμενο σπορ αυτοκίνητο από μια αποθήκη και απογειώθηκε αφήνοντας πίσω του έναν μπουχό σκόνης, με την πτήση να διαρκεί λίγο παραπάνω από 10 λεπτά της ώρας.…
Ανέβηκε σε ύψος περίπου 6 μέτρων με ταχύτητα μέχρι τα 65 χιλιόμετρα… καθόλου άσχημα αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχει να σταματήσει σε φανάρια! Διαδρομή μιας ώρας με το αυτοκίνητο παίρνει μόλις πέντε λεπτά…
Το βάρος που μπορεί να μεταφέρει το ιπτάμενο αυτό όχημα ανέρχεται στα 100 κιλά πρακτικά δηλαδή -και λόγω χώρου- το βάρος του πιλότου. Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν προκύψει από τα 16 συνολικά στροφεία που επιτρέπουν στο Koncepto Milenya να πετά ακόμα κι αν ένα-δύο σταματήσουν να λειτουργούν.
Η μεγάλη δημοσιότητα που απόλαυσε ο Φιλιππινέζος από την επίδειξη του Koncepto Milenya έφερε αποτέλεσμα. Μια αυστραλέζικη εταιρία, ονόματι Star8, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον νεαρό Μεντιόλα για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτοτύπου.
Στόχος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Τζέικομπ Μέιμον, είναι η μαζική του παραγωγή για τις αγορές της Αυστραλίας, της Ευρώπης και του Χονγκ Κονγκ και δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την ταχύτατη πρόοδο στην κατάκτηση της κορυφής!
defence-point