Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Τι είναι ο «εξωγήινος» θρόνος που λέγεται ότι βρέθηκε σε μυστικό θάλαμο της Πυραμίδας του Χέοπα


Την πεποίθηση ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας κρύβει σε έναν μυστικό θάλαμο που ανακαλύφθηκε στο εσωτερικό της έναν «εξωγήινο» θρόνο που ανήκε στον Φαραώ Κουφού και δημιουργήθηκε από τον πυρήνα ενός μετεωρίτη, εξέφρασε ο Giulio Magli καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου.
«Υπάρχει μία πιθανή ερμηνεία, η οποία είναι σύμφωνη, σε ικανοποιητικό βαθμό, με αυτά που γνωρίζουμε για την αιγυπτιακή ταφική θρησκεία, μέσα από τα κείμενα των Πυραμίδων. Σε αυτά τα κείμενα αναφέρεται ότι ο Φαραώ προτού φτάσει στα αστέρια του Βορρά, πρέπει να περάσει τις “πύλες του ουρανού” και να καθίσει στον “σιδερένιο θρόνο»” του», εξηγεί ο καθηγητής.

Η χρήση μετεωριτών για τη δημιουργία τεχνουργημάτων δεν ήταν άγνωστη στους Αιγύπτιους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα στιλέτο από μετεωρίτη που ανήκε στον Τουταγχαμών και εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών του Χάουαρντ Κάρτερ το 1922. α
Ο άγνωστος θάλαμος στην Πυραμίδα του Χέοπα, όπου θεωρείται ότι βρίσκεται ο «σιδερένιος θρόνος» εντοπίστηκε στις αρχές του Νοεμβρίου του 2017 και πλέον οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Καΐρου σχεδιάζουν να ερευνήσουν το εσωτερικό του με τη χρήση ενός ειδικού ρομπότ. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν έχει ως στόχο να προκαλέσει όσο το δυνατό λιγότερες παρεμβάσεις στον άγνωστο μέχρι σήμερα θάλαμο για αυτό το ρομπότ θα εισαχθεί σε αυτό μέσα από μία τρύπα 3,5 μόλις εκατοστών.
(Με πληροφορίες από metro.co.uk),huffingtonpost.gr