Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Είναι κοντά η τηλεμεταφορά; Επιστήμονες μετέφεραν ηλεκτρόνια από το ένα σημείο στο άλλο


Έχετε παρακολουθήσει Star Trek ή άλλες μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες επιστημονικής φαντασίας; Σχεδόν σε όλες περιλαμβάνονται σκηνές με τηλεμεταφορά των πρωταγωνιστών. Είναι δυνατόν να συμβεί; Διεξάγονται πειράματα πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο μέλλον θα αποτελεί διαδικασία ρουτίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή έγινε. Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες, πέτυχαν να μεταφέρουν ηλεκτρόνια από το ένα σημείο στο άλλο. Τα ηλεκτρισμένα άτομα εξαφανίστηκαν από το ένα μέρος και κλάσματα δευτερολέπτου μετά, εμφανίστηκαν στον «υποδοχέα», σε άλλο σημείο!

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, με επικεφαλής τον επιστήμονα Χούι Ζάο. «Τα ηλεκτρόνια μεταφέρθηκαν από τον 1ο όροφο στον 3ο όροφο, δίχως να εμφανιστούν πουθενά στον 2ο όροφο», δήλωσε κατά την ανακοίνωση της μεγάλης αυτής επιτυχίας.
«Η μελέτη έδειξε ότι τα ηλεκτρόνια μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ αυτών των στρωμάτων με έναν κβαντικό τρόπο, όπως ακριβώς και σε άλλους αγωγούς και ημιαγωγούς», τόνισε ο επιστήμονας, λέγοντας πως αυτό ήταν το πρώτο βήμα και ότι θα ακολουθήσουν άλλα, πολύ σημαντικότερα στο μέλλον.
techit.gr