Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Google Drone: Σταματά το πρόγραμμα της εταιρείας


Πίσω στο 2014, η Google αγόρασε την Titan Aerospace, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη κατασκευή ηλιακών αεροσκαφών drone μεγάλου υψόμετρου. Από τότε, η εταιρεία έχει εργαστεί πάνω σε ένα πρόγραμμα για τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, ώστε να παρέχει internet σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.





Αν και φαινόταν αρκετά μακρινό, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελεί την αρχή για μια εποχή όπου οι drones που θα κυκλοφορούσαν στην ατμόσφαιρα, θα μπορούσαν να παρέχουν internet σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε απομονωμένες περιοχές. Θα πρόσφερε όμως λύση και σε άλλα προβλήματα, όπως αποφυγή καταστροφών και οικολογικών ζημιών, όπως η αποψίλωση των δασών. Ωστόσο φαίνεται πως τώρα, τα πρόγραμμα αυτό έχει σταματήσει.

Το 2015 η Google έβαλαν το Titan Division τους στο πρόγραμμα σε Χ division τους ως μέρος του ανασχηματισμού με τη μητρική εταιρεία τους Alphabet. Ωστόσο εκείνη τη χρονιά η ομάδα της Titan βίωσε μία αποτυχία, όταν ένα από τα drone της έπεσε στην έρημο της Αριζόνα, λόγω προβλήματος στα φτερά.



Τώρα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, το πρόγραμμα του Google Drone έχει πλέον κλείσει και η Google μεταφέρει τους περίπου 50 μηχανικούς που ασχολούνταν με το συγκεκριμένο σχέδιο σε άλλα μέρη της εταιρείας, όπως αποκαλύπτεται από μία δήλωση από την ίδια την εταιρεία.

Η εταιρεία ωστόσο, φαίνεται πως εξακολουθεί να εργάζεται πάνω στο Project Loon της, το οποίο χρησιμοποιεί μπαλόνια για να παρέχει πρόσβαση στο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Πηγή: secnews.gr/ zougla.gr