Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Έφτασε το gadget που το φοράς στο αυτί και μεταφράζει ξένες γλώσσες σε πραγματικό χρόνο!


Τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί ειδικά για να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και όχι για να τους χωρίζει δεν μπορεί να είναι κακή. Ένα ακουστικό που στιγμιαία μεταφράζει από μία γλώσσα σε μία άλλη ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Εμείς στο Διαφορετικό αν και μόνο ακουστά έχουμε αυτή την εκπληκτική καινούργια συσκευή ήδη έχουμε αποφασίσει ότι θα αγοράσουμε μία όσο το δυνατό γρηγορότερα μπορούμε. Και είμαστε σίγουροι ότι θα νιώσετε το ίδιο μόλις μάθετε τις λεπτομέρειες.

Όπως λέγεται συχνά η ανάγκη, είναι η μητέρα της εφεύρεσης. Ο ιδρυτής της εταιρείας και ο βασικός προγραμματιστής της, ο Andrew Ochoa, γνώρισε κάποτε μία Γαλλίδα που δεν μιλούσε αγγλικά. Το αποτέλεσμα αυτής της ρομαντικής βραδιάς ήταν η εφεύρεση του πιλοτικού ακουστικού. Δουλεύει ως εξής: αν το άτομο  με το οποίο συζητάτε μιλάει μία διαφορετική γλώσσα από τη δική σας, εσείς αυτομάτως θα ακούτε τη μετάφραση των  λέξεων και φράσεων του στη μητρική σας γλώσσα. Την ίδια στιγμή το άτομο με το οποίο συζητάτε θα ακούει τις λέξεις σας μεταφρασμένες  σε μία γλώσσα που καταλαβαίνει. Ακούγεται φανταστικό έτσι;


Το πιλοτικό σύστημα αποτελείται από μόλις δύο ακουστικά (ένα για κάθε άτομο), ένα φορητό φορτιστή μπαταρίας, και ένα smartphone app. Προς το παρόν, η μετάφραση είναι διαθέσιμη προς και από, τα γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, και αγγλικά. Στο μέλλον η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει επίσης τη Σλαβική γλώσσα και γλώσσες της Ανατολικής Ασίας.




Το πιλοτικό ακουστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Ακόμα και αν οι άνθρωποι σε μία ομάδα μιλάνε σε διαφορετικές γλώσσες, η τεχνολογία είναι τέτοια που θα εξασφαλίσει ότι ο καθένας θα καταλαβαίνει τι λέγεται, έχοντας λάβει τη μετάφραση στη δική του γλώσσα. Προς το παρόν η συσκευή έρχεται σε τρία διαφορετικά χρώματα – κόκκινο, μαύρο, ή άσπρο. Το πιλοτικό ακουστικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ακούτε μουσική.




Ο Andrew Ochoa καλεί αυτή την εφεύρεση “ένα αληθινό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Απλά φανταστείτε το – ένας κόσμος χωρίς γλωσσικά εμπόδια.” Εμείς στο Διαφορετικό συμφωνούμε απόλυτα. Για να δείτε μόνοι σας πώς λειτουργεί το πιλοτικό ακουστικό στην πράξη παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο :




http://ingossip.gr/


επιμέλεια ανάρτησης : Teta Tsomi