Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πρόσκληση & Δελτίο Τύπου: SciFY Academy | Internet of Things - Από την ιδέα στην παγκόσμια αγορά

SciFY Academy, Sharing #OpenKnowledge  
Σε ένα διασυνδεδεμένο κόσμο, εφαρμογές και ευκαιρίες 

 
 Η SciFYσας προσκαλεί

Την Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 19.00, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS - όπου συνδιοργανώνουμε την 10η SciFY Academy με θέμα: "Internet of Things - Από την ιδέα στην παγκόσμια αγορά"Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων, από τo μη-κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

Αυτό το μήνα, ο Λευτέρης Παπαγεωργίου, γενικός διευθυντής της Entranet, με την πολυετή εμπειρία του στον χώρο των νέων τεχνολογιών, θα μας εισάγει στον κόσμο του Internet of Things (IoT). Θα μάθουμε πως το Internet of Things  απαντά στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας και πως μπορεί να βοηθήσει από την σύλληψη μίας ιδέας, μέχρι την υλοποίηση και την παγκόσμια εξάπλωση της. Επιπλέον θα γίνει αναφορά σε τεχνολογικές εφαρμογές όπως η δημιουργία προσβάσιμων τεχνολογικά χώρων: “The assisted living market”, όπου έρχεται να καλύψει μία νέα και συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει αναφορά στη δημιουργία του ''έξυπνου σπιτιού του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους'', μέσω της τεχνολογίας του Internet of Things.

Συνοψίζοντας η παρουσίαση θα προσπαθήσει να αποτελέσει έναν οδικό χάρτη που θα έχει αφετηρία τη σύλληψη της ιδέας και τελικό προορισμό τη δημιουργία μιας επιτυχημένης εταιρίας και ενός επιτυχημένου εμπορικού προϊόντος στην παγκόσμια αγορά. Επίσης θα περιγραφούν τα βήματα που απαιτούνται για την παραπάνω διαδικασία, θα απαντηθούν οι ερωτήσεις ζητούν απάντηση και οι προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας.

Όπως πάντα η παρουσίαση θα έχει πρακτικό χαρακτήρα, αφού θα πραγματοποιηθεί και ένα mini-Workshop στο οποίο θα δείξουμε την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του structure breakdown στην υλοποίηση ενός business plan.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη εταιρειών που ασχολούνται με μεταφορές, δίκτυα, περιβάλλον, υγεία και επικοινωνία, κα. Επίσης σε προμηθευτές καινοτόμων υλικών - υπηρεσιών, προγραμματιστές, επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου, σε εμπορικές επιχειρήσεις, Startups, φορείς που ασχολούνται με ΑμεΑ, σε διαχειριστές και κατόχους Sites, bloggers καθώς και σε φοιτητές σχολών Πληροφορικής, τεχνολογικών σχολών, σχολών διοίκησης επιχειρήσεων και Marketing. Φυσικά απευθυνόμαστε σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον κατασκευαστικό τομέα και στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Όπως κάθε μήνα θα προηγηθεί δεκάλεπτη παρουσίαση μίας ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας νέων παιδιών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις τεχνολογίες Internet of Things και θα μας μιλήσουν για αυτήν τους την εμπειρία.

Είσοδος ελεύθερη ‐ Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN10Tickets

Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)
Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN10PR
Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN10Progr
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/sfacIN10Info
Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές: http://go.scify.gr/sfacIN10Speakers
--
Για περισσότερες πληροφορίες:
Δέσποινα Χαλβατζή, M: dchalvatzi@scify.org, T: 211 400 4192
Περισσότερες πληροφορίες για τη SciFY: www.scify.org

Διοργανωτές:

INNOVATHENS 2016.png
--
Despoina Chalvatzi
Executive Management Assistant
Email: dchalvatzi@scify.org, Cell: +30 698 30 47 848
Skype name: despoinachalvatzi
www.scify.org



Best regards
Lefteris Papageorgiou

Entranet Ltd.
44 Plataion Str.,
54249 Thessaloniki, GR
Tel: (+30) 2310 300050
Fax: (+30) 2310 300057 
Mobile US: (+1) 561 287 9101
Mobile UK: (+44) 77000 81800
Mobile GR: (+30) 6977 29 69 29
Skype: lefterispapageorgiou