Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Πώς να «καθαρίσετε» το ιστορικό αναζήτησής σας στο Facebook


Είναι γνωστό ότι το Facebook παρακολουθεί την κάθε μας κίνηση.
Είτε πρόκειται για ένα Like που έχετε κάνει σε μία φωτογραφία, είτε για ένα σχόλιο σε μία ανάρτηση, το Facebook μπορεί να εντοπίσει την κάθε σας κίνηση, αλλά και να κρατήσει αντίστοιχα δεδομένα με βάση τη δραστηριότητάς σας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook, όμως, δεν κρατάει τα δεδομένα μόνο από τις κινήσεις σας, αλλά και από πιο παθητικές συνήθειες, όπως τα πράγματα που ψάχνετε μέσα από την «αναζήτηση».

Όπως αναφέρει το Tech Insider, το Facebook, όπως και η Google, κρατάει αρχείο για κάθε αναζήτηση που κάνετε στην πλατφόρμα. Με λίγα λόγια, αν βάλετε στην αναζήτηση το όνομα του πρώην συντρόφου σας, η ημερομηνία και η ώρα που κάνατε την αναζήτηση θα μείνει στα αρχεία τους. Αυτή η πληροφορία παραμένει στα αρχεία της ιστοσελίδας για τον ίδιο λόγο που και η Google κρατάει αυτές τις πληροφορίες: Για να μπορείτε να ξανακάνετε την αναζήτηση και να βρείτε την ίδια πληροφορία εύκολα στο μέλλον. Για παράδειγμα εάν στην αναζήτηση βάλετε «HuffPost Greece», την επόμενη φορά που θα πληκτρολογήσετε το γράμμα «Η» το πρώτο που θα σας βγάλει ως επιλογή είναι «HuffPost Greece».
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook σας και να αλλάξετε το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των αναζητήσεών σας.
Πηγαίντε στην αναζήτηση και πατήστε «edit» (Επεξεργασία, αν το έχετε στα ελληνικά).
Στο δεξί μέρος θα εμφανιστεί η φράση «Clear Searches» (Διαγραφή Αναζητήσεων).
Εάν θέλετε να «καθαρίσετε» εντελώς τις αναζητήσεις σας μπορείτε να πατήσετε το «Clear Searches», αλλιώς μπορείτε να επιλέξετε και να διαγράψετε επιλεκτικά τις αναζητήσεις σας πατώντας το σύμβολο με το απαγορευτικό.
Πηγή: huffingtonpost.gr